חומרים
חלה של שבת
300 גרם תרד
70 גרם חמאה
70 גרם קמח
חצי ליטר חלב
6 ארטישוקים רומאים בשמן – פרוסים
2 חבילות גבינת סטרקינו פרוסות
3 ביצים
3 כפות חלב
שמן וחמאה לטיגון
חומרים לסלט
1 ק"ג עגבניות שרי
צרור רוקט
חופן עלי בזיליקום
100 גרם שקדים קלופים קלויים
אופן ההכנה
מתחילים עם הכנת קרם תרד
טוחנים את התרד במעבד מזון עד שהופך לעיסה אחידה.
ממיסים בסיר את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים את הקמח ומערבבים יחד כחצי דקה עד שאחיד.
מוסיפים שליש מכמות החלב ועם מטרפה מחברים עם הקמח והחמאה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את השליש השני, ומוודאים שהמסה אחידה ומחוברת וללא גושים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את השליש האחרון ואת התרד הטחון.
מוסיפים מלח לפי הטעם ומצננים.
פורסים את החלה
מורידים את השוליים. חיתוך ראשון בעובי 1 ס"מ – לא חותכים עד הסוף. חיתוך שני עד הסוף. כך מתקבלת פרוסה עבה עם כיס.
ממשיכים לפרוס את שאר החלה לפרוסות עבות עם כיס.
ממלאים כל פרוסה בקרם תרד, פרוסות סטרקינו וארטישוק.
הכנת הסלט
פורסים את עגבניות השרי ומערבבים עם שאר החומרים.
מוסיפים שמן זית, מלח ים ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
טיגון
מחממים במחבת שמן לטיגון וחמאה על אש בינונית נמוכה.
טורפים את הביצים היטב עם החלב.
טובלים את הפרוסות בבלילה משני הצדדים. חשוב לא להשאיר זמן רב מדי את הפרוסות, אחרת יספגו יותר מדי נוזלים, ומעבירים בזהירות אל המחבת החמה.
מטגנים לכדי הזהבה משני הצדדים.
מעבירים לנייר סופג ומגישים עם הסלט.
מתכון של קפה ציונה מנס ציונה, לגד מורנינג מחלבות גד