צ'ימיצ'אנגה בת 10: חודש שלם של מסע בזמן

שף אבי קונפורטי מזמין אתכם למסע בזמן: המנות הכי טובות של צ'ימיצ'אנגה, העשור הראשון. מידי ערב, במהלך חודש מרץ, יוגש תפריט יומי משתנה המסכם עשור של פעילות קולינרית יוצאת דופן ועקבית של שף ובעלים אבי קונפורטי. תפריטי עשר השנים יורכבו על בסיס מגוון המנות המצוינות שהוגשו במהלך עשור לקיומה

שף אבי קונפורטי מזמין אתכם למסע בזמן: המנות הכי טובות של צ'ימיצ'אנגה, העשור הראשון. מידי ערב, במהלך חודש מרץ, יוגש תפריט יומי משתנה המסכם עשור של פעילות קולינרית יוצאת דופן ועקבית של שף ובעלים אבי קונפורטי. תפריטי עשר השנים יורכבו על בסיס מגוון המנות המצוינות שהוגשו במהלך עשור לקיומה.

לצד כל מנה בתפריט יוצג הסיפור שמאחורי המנה, והשנה בה נוצרה: התפריט הראשון ב-1996, יום הולדת לאליזבט קונפורטי (האשה שאתו), ארוחת הגאלה לשגריר מקסיקו, גרסאות מקור עליהן נבנו המנות הקלאסיות והמוכרות של צ'ימיצ'אנגה. וגם – כל המרגריטות ש"שוקשקו" במהלך העשור: תפוזי דם; קרלוס הררה; משמש פסיפלורה; מנדרינות; קלאסית; גרגירי יער ועוד.

להלן חלק קטן מהמנות שיופיעו בתפריט במהלך החודש:
ראשונות
טרין כבד אווז וברווז קר מרקחת לימונים, תבלינים וחומץ קנה סוכר. גרסת מקור מ-2000 שלא יצאה מעולם
סלט קלמרי, ובצל קלוי בויניגרט צ'ילי פסייה מסיבת יום הולדת ליורם ירזין 1996
טרטר טונה אדומה עם שאלוטס, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי הבנרו, סויה וחזרת מקסיקנית תפריט ראשון של 1996
טיראדיטו לוקוס טרי עם עגבניות חורף לחות, בקבוקי פומלו ושמן אשכוליות ארוחת טעימות 1998

עיקריות
פילה בקר בגריל עצים עם קרסט עשבי תיבול, קרוקטס, בציר עגל, צ'ילי וגרגרי חרדל ארוחת שפים אמריקאים 2000
טופולופומפו ריבס מיני ספריבס בגליז תמרינד, צ'יפוטלי וקשיו ארוחת גאלה לשגריר מקסיקו 1999
פילה סיבס בגריל עצים עם אסקבצ'ה פלפלים ואיולי צ'ילי אמרילו ולימונים ארוחת יום הולדת לאליזבט קונפורטי, 1998
חמון איבריקו לחם שאור ספרדי, שמן צ'ילי ריחני תפריט לפעמים כן לפעמים לא
סי באס במסקל ותבלינים, ציר שעועית שחורה, צ'ילי אמרילו ותירס קלוי ספישל דג ראשון צ'ימיצ'אנגה 1996

אחרונות
קרם ברולה סמי פרדו המקורי והראשון עם עלי פילו מזוגגים בטופי כהה קו פרודוקציה יעל ארנשטיין ואבי קונפורטי לכבוד ד"ר ג'קי קונפורטי 1996 (אבא של…)
שרבט תותי שדה ואגוזי קוקוס עם מיץ חי של תותים והדרים ארוחת טעימות לשגרירות צ'ילה, חורף 2003
טרין טאובומה ובוטנים בקרמל בננות, ברבן ובוטנים קלויים תפריט קינוחים, צ'ימיצ'אנגה 1998

רקע: מאז פתיחתה ב- 1996 מציעה צ'ימיצ'אנגה, בניצוחו של השף אבי קונפורטי, אוכל ייחודי בסגנון סנטה פה. במהלך עשור של הקפדה חסרת פשרות על איכות מוצרים, חיפוש מתמיד אחר מנות חדשות ומסעירות ומצוינות עקבית, הפכה צ'ימיצ'אנגה לאחת המסעדות המצליחות והמשפיעות על הקולינריה בישראל.

צ'ימיצ'אנגה
מטבח סנטה-פה
קרמנצקי 6
תל אביב
5613232 03

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר