ציר עוף בסיסי

 

חומרים ל-2 ליטרים ציר
2 ק"ג גב וגרונות עוף או הודו (כשעובדים עם הודו הטעם חזק יותר)
2 כרישות חתוכות לחתיכות גסות
3 גזרים חתוכים לחתיכות גסות
1 ראש שום לא קלוף חוך לחצי
1 בצל בקליפתו חתוך לרבעים
2 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לחתיכות גסות
2 שורש סלרי קלוף וחתוך לחתיכות גסות
1 כפית פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
צרור טימין טרי
עלים של שורשי הסלרי
עלים של שורשי הפטרוזיליה
3. ליטרים מים.
מעט שמן זית
אופצייה- מעט יין לבן להורדת משקעים
אופצייה – ארטישוק ירושלמי

אופן ההכנה
מחממים מעט שמן זית בסיר ומכניסים את חלקי העוף ומתחילים לטגן, מוסיפים את השורשים והירקות וממשיכים לטגן עד להשחמה.
מוסיפים את היין ומורידים משקעים עד שכולו מתאדה.

מוסיפים את המים, את עשבי התבלין והתבלינים, מבשלים על אש בינונית -גבוהה כשעתיים.

מסננים ומקררים.

אם רוצים ציר מצומצם יותר וחזק יותר בטעמים, מבשלים עוד כחצי שעה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה