קדירת עוף, שומר ואפונה עם קוסקוס

מתכון של סמדי בומבה לסוגת. אין כמו ארוחת קוסקוס טעימה כדי לכנס סביבה את כל בני המשפחה. נסו את המתכון עם הירוקים הטריים של העונה

מחזירים את העוף לסיר. יוצקים פנימה מים קצת פחות מכיסוי השומר והעוף ומביאים לרתיחה. צילום שי לופו
מחזירים את העוף לסיר. יוצקים פנימה מים קצת פחות מכיסוי השומר והעוף ומביאים לרתיחה. צילום שי לופו

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה קוסקוס כמו של סוגת

4 שוקיים או ירכיים של עוף

3 יחידות שומר חתוכות לרבעים

400 גרם אפונה ירוקה קפואה או טרייה

1 בצל גדול חתוך לרצועות

3-4 גבעולי שמיר קצוצים

4 כפות שמן

1/2 כפית  כורכום

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח לפי הטעם

צילום שי לופו
צילום שי לופו

אופן ההכנה

יוצקים שמן לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית.

מטגנים את חלקי העוף מכל הכיוונים להזהבה.

מוציאים לצלחת.

מחממים שוב את השמן שבסיר ומטגנים את רצועות הבצל. מוסיפים רבעי שומר, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים.

מחזירים את העוף לסיר.

יוצקים פנימה מים קצת פחות מכיסוי השומר והעוף ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל 30 דקות.

מוסיפים לסיר את אפונה ושמיר עם 1/4 כוס מים.

מכסים וממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות עד שהנוזלים מצטמצמים.

הכנת הקוסקוס והגשה

במקביל מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה. כשהקדרה מוכנה מגישים עם הקוסקוס






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה