קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו

מסדרים את קוביות הפולנטה על גבי תבנית משומנת ואופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה. צילום שני הלוי
מותג ברילה מציע מתכון לקוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו להגשה לאורחים או לבני המשפחה

מצרכים ל-5-6 מנות

1 ליטר מים

1 כפית שטוחה מלח

1 כוס קמח תירס לפולנטה

200 גרם (1 כוס) פרמז'ן מגורד

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

2-3 כפות רוטב פסטו כמו של ברילה

שמן זית לטיגון

להגשה

1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות כמו של ברילה

חופן גבינת פרמז'ן

צילום שני הלוי
צילום שני הלוי

אופן ההכנה

מכינים את הפולנטה

בסיר גדול מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים את המלח.

בזרם דק ואחיד שופכים את קמח התירס אל תוך המים.

בוחשים כל הזמן על מנת שלא ייווצרו גושים.

מערבבים בכף עץ עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומגיעה לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות תוך בחישה מדי פעם.

מוסיפים את הפרמז'ן, החמאה והפסטו.

בוחשים עד שהם נמסים ונטמעים בפולנטה.

טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית.

משטחים את הפולנטה בתבנית מלבנית לגובה 2-3 ס"מ.

משאירים 15 דקות עד שמתייצבת.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

חותכים את הפולנטה לקוביות בגודל הרצוי.

מסדרים את קוביות הפולנטה על גבי תבנית משומנת.

אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה.

באמצע האפייה הופכים לצד השני.

הגשה

מגישים עם רוטב עגבניות ופרמז'ן.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר