חומרים:
1 שקית קוסקוס 350 גרם מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
1 עוף במשקל 1.5 ק"ג מחולק ל- 8-6 מנות
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
2 עגבניות חתוכות לפלחים.
½ ק"ג אפונה ירוקה טרייה (או מוקפאת, או משומרת)
8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
2-3 גבעולי כרפס קצוצים דק
2 כפות שמן
½-3/4 כפית פריקה חריפה
½ כפית פלפל שחור
½-3/4 כפית מלח
3 כוסות מים
הכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את עגבניות, הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והכרפס הקצוצים. בוחשים ומבשלים 2-3 דקות. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח והפפריקה החריפה, מערבבים היטב ומבשלים כ- 5 דקות נוספים.
מוסיפים את חלקי העוף לסיר, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים את המים ומבשלים 8-7 דקות, מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ- 40-50 דקות.
מכינים את גרגירי הקוסקוס לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
מגישים בקערה רחבה, עורמים מעל גרגירי הקוסקוס את הרוטב, האפונה והעוף.