קוקטיילים לשבועות בשילוב של ואן גוך עם מוצרי חלב

מתכונים של המיקסולוג זיו מנור לוודקה ואן גוך. וודקה היא אלכוהול שמשתלב עם מאכלים רבים והשילוב של מוצרי חלב איכותיים עם וודקה איכותית בטעמים מיוחדים יוצר טעם מעניין ומקורי במיוחד לשבועות

שילוב מוצרי חלב איכותיים עם וודקה איכותית בטעמים מיוחדים. צילום יוגב רם
שילוב מוצרי חלב איכותיים עם וודקה איכותית בטעמים מיוחדים. צילום יוגב רם

Tipsy peach yogurt

בקוקטייל זה  היוגורט מתאפיין בטעם חמצמץ שמשתלב היטב בחמיצות של הפטל ובמתקתקות של האפרסק. אחוזי האלכוהול בוודקה מעצימים את החוויה ומדגישים את הטעמים.

צילום יוגב רם
צילום יוגב רם

רכיבים

40 מ"ל  ואן גוך אפרסקים

500 גרם  יוגורמה – יוגורט כבשים

250 גרם פירות יער אדומים קפואים

100 גרם פטל

שיפודי עץ

קרח

אופן ההכנה

מכניסים את הואן גוך, יוגורט כבשים ואת הפירות יער האדומים לתוך בלנדר.

מפעילים עד לקבלת מרקם סמיך של ברד.

הצעת הגשה

שיפוד פטל.

Milkey gin

בקוקטייל זה משולבת  גבינת חלומי המיוצרת בעיקר מחלב פרה, צבעה לבן וזך ומרקמה עדין. מאפייניה העיקריים של הגבינה הוא היכולת לטגן, לצלות או לאפות אותה כך שהיא משחימה ללא התכה גם בטמפרטורות גבוהות. הטעם העדין הקריספי של החלומי לאחר הטיגון משתלב היטב בטעם גרגירי הערער שהינו התבלין העיקרי להכנת הג'ין . את גבינת החלומי רצוי לטגן, או לצלות על הגריל ללא שמן או חמאה.

צילום יוגב רם
צילום יוגב רם

 רכיבים

60 מ"ל ג'ין ואן גוך

שוופס מי טוניק

300 גרם גבינת חלומי כמו של מחלבת בית יצחק

לימון

קרח

קורנית

אופן ההכנה

מזיגה הג'ין לכוס היי-בול עם 4 קוביות קרח.

סגירה עם מי טוניק.

חריכה של הרוזמרין באמצעות ברנר והוספה לכוס.

חיתוך קוביות של חלומי.

הצעת הגשה

שיפוד חלומי וקוביות שלמות.

Punch for Shavuot

בקוקטייל זה משתמשים  בגבינת גאודה – גבינה הולנדית מעושנת חצי קשה עם אחוזי שומן גבוהים – לכן היא עשירה בטעמה. זרעי הכמון המעניקים לגבינה טעם ייחודי ועשיר. טעם הגבינה העדין משתלב היטב בטעמי הפירות שבפונץ' ובטעם העדין של האמברוסיה.

צילום יוגב רם
צילום יוגב רם

 רכיבים

60 מ"ל אמברוסיה אפרסק

20 מ"ל ואן גוך מלון

150 גרם גבינת תום

150 גרם גבינת גאודה מעושנת

3 תפוזים

3 תפוחים אדומים

100 גרם ענבים

נענע טרייה

קרח

אופן ההכנה

חותכים את התפוזים והתפוחים לקוביות.

מניחים את קוביות התפוחים, פלחי התפוזים והענבים בצנצנת.

מוזגים את הואן גוך והאמברוסיה.

מקשטים עם נענע מעל וסוגרים את הצנצנת.

מניחים את הצנצנת 24 שעות בקירור.

הצעת הגשה

הגשה לצד רולים של גבינת תום וגבינת גאודה מעושנת.

Dairy cream

שילוב מנצח של שוקולד, יוגורט וודקה. עם יוגורט עזים חמוץ מעט בטעמו, עם כתר שוקולד מתוק – מתקבל קוקטייל מודגש בטעמים.

צילום יוגב רם
צילום יוגב רם

 רכיבים

30 מ"ל אפטר חום – שוקולד בלגי

30 מ"ל ואן גוך קרמל

30 מ"ל יוגורמה – משקה יוגורט עיזים

100 מ"ל שמנת מתוקה

30 גרם קוקוס

150 גרם שוקולד מריר משובח

אופן ההכנה

קוקטייל

למזוג לשייקר עם 4 קוביות קרח את האפטר חום – שוקולד בלגי , ואן גוך קרמל ויוגורט עזים.

משקשקים היטב עד שלא שומעים את הקרח.

גאנש שוקולד

מחממים מחבת, מוסיפים את השמנת ואת השוקולד המריר.

מכבים את האש ומערבבים היטב את השמנת עם השוקולד המריר עד לקבלת מרקם אחיד.

הצעת הגשה

הכנת כתר גאנש שוקולד עם קוקוס ומזיגה של הקוקטייל .

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה