קינוח נמסיס שוקולד

קשה לחגוג אירוע משמח בלי קינוח שוקולדי. אמיר דן - השף של מתחם האירועים "תרין", מציע מתכון לקינוח שוקולדי שכל האורחים מתמוגגים ממנו

רכיבים ל-22 מנות

גרם סוכר130

מ"ל מים130

600 גרם שוקולד איכותי
410 גרם חמאה או מחמאה
8 ביצים (500 גרם)
50 גרם סוכר לביצים
מי סוכר – 130 גרם סוכר ו- 130 מ"ל מים

 

אופן ההכנה

מכינים מי סוכר

מכניסים לסיר כמות שווה של סוכר ומים – 130 גרם סוכר ו-130 מ"ל מים.

מבשלים על אש בינונית עד שמתקבל סירופ אחיד.

מחכים שיצטנן.

מכינים את הקינוח

מקציפים את הביצים עם 50 גרם סוכר.

מרתיחים חמאה או מחמאה על האש.

יוצקים אותה על השוקולד ומוסיפים את מי הסוכר.

מערבבים לבלילה אחידה.

יוצקים הכל על הביצים המוקצפות.

מערבבים שוב לבלילה אחידה.

מוזגים לתבניות עגולות קטנות.

את התבניות העגולות מניחים לפני הכנסה לתנור על מגש גבוה שיוכל להכיל מים.

מוזגים אליו מים כך שיגיעו קצת ליותר מחצי גובה של התבניות הקטנות העגולות במטרה לייצר אחידות בחימום.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 155 מעלות ל- 20-25 דקות.

לאחר צינון מכניסים להקפאה.

הגשה

מומלץ להכין יום לפני ההגשה.

בכדי לשדרג, רגע לפני ההגשה למזוג על העוגות קרם שוקולד – מחממים מכל שמנת וחבילת שוקולד ויוצקים מעל (עדיף לא כשזה חם).

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה