חומרים ל- 4 מנות:
לבצק פריך:
1 כוס קמח לבן
3/4 כוס קמח מלא
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
1 ביצה
1/2 כפית מלח
למלית:
2 כפות שמן זית
1 ק"ג עגבניות שרי צהובות
4 ביצים שלמות
1 כפית טבסקו
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
חופן עגבניות שרי
4 כפות גדושות גבינת ריקוטה מלוחה 5%
2 כפות נבטי בזיליקום או עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מ
שמנים תבנית במעט שמן זית
מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים במעבד מזון, בפולסים עד שנוצר בצק.
מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ ומשטחים על התבנית.
אופים את התחתית כ-20 דקות עד שהיא משחימה קלות ומוציאים מהתנור.
מגבירים את החום ל-230 מעלות.
משמנים את עגבניות השרי בשמן הזית וצולים בתנור בחום גבוה כ-12 דקות.
מעבירים למחבת גדולה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות נוספות, עד שהעגבניות מתרככות ומצטמצמות לחצי.
מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
טוחנים את העגבניות בבלנדר ומסננים.
מוסיפים ביצים, טבסקו מלח ופלפל ומערבבים
ממלאים את תחתיות הקיש בתערובת ואופים כ-25-30 דקות, עד שהתערובת יציבה.
מגישים עם כף ריקוטה מעל כל קיש, עגבניות שרי חצויות ונבטי בזיליקום.
צלם: אבי וולדמן