קלואליס חוגגת יומולדת 7 בפסטיבל יקבי בוטיק ישראליים

מסעדת קלואליס בניצוחו הקולינרי של השף הצבעוני ויקטור גלוגר, ממשיכה במסורת, וזו השנה החמישית ברציפות בה המסעדה מצדיעה ליקבי הבוטיק הישראליים איתם היא עובדת במהלך כל השנה, ומארחת אותם לפסטיבל יקבי הבוטיק הישראליים המתקיים בחודש מאי עם גלישה לתחילת יוני, לצד תפריט שיוגש גם בהמשך חודש יוני.

כחלק מחגיגות 7 השנים להקמת קלואליס, יצר השף ויקטור גלוגר תפריט טעימות מיוחד בן 7 מנות אשר מוגש בכל ערב ב- 199 ₪ לסועד (מחיר בסיס, ללא משקאות ושירות).

הארוחה מעולה ונותנת לבלוטות הטעם הצצה לעולמו של גלוגר, למרות שאת מנת הדגל של המסעדה – הפרנדול, שהינה חגיגת ריזוטו ופירות ים: ריזוטו שחור, לובסטר, קוקי סאן ז'אק, שרימפס וקלמרי  – תצטרכו להמשיך להזמין בנפרד. ככה זה, אי אפשר הכל בחיים.

אבל זה לא הכל: במהלך חודש מאי יערכו ערבי יינן במסעדה, כאשר בכל ערב שכזה יהיה נוכח יינן מאחד היקבים, שויציג בעמדת טעימות מיוחדת בכניסה למסעדה את יינותיו.
אורחי המסעדה יוזמנו לפגוש את הייננים, לשוחח איתם על היין שלהם, ולטעום אותו. במהלך כל החודש יהיה תפריט יינות מיוחד בו יוצגו היינות של יקבי הבוטיק.

בארוחה בה השתתפתי לקחו חלק מרבית הייננים שיגיעו לערבי הפסטיבל.
לצד "ותיק השבט" – אלי בן זקן מקסטל (יאיר מרגלית לא הגיע כי לימד במכללת תל חי, ואת  היקב ייצג עודד שוהם), ויקבי בוטיק שהפכו לחלק מכובד ממפת יקבי ישראל (פלם, ססלוב, יתיר, פלטר, קלו דה גת, המירה), שמחתי לפגוש בו גם את הדור הצעיר בתחום: הילה וברק בן גרא מיקב סומק בזיכרון יעקב, דני מאור מיקב מאור במושב רמות ברמת הגולן, ושלישיית טריו: קובי, אורן (היינן) וטל שקד, שרצו להתנסות גם בצד היצרני והיצירתי של עולם היין, מעבר לפעילות המסחר המוכרת של משפחת שקד.

אייל זיו, ממנהלי קלואליס, אומר: "תרבות היין בארץ מתפתחת מאוד בשנים האחרונות, עולם היין הוא חלק בלתי נפרד מהמסעדה שלנו. יש לנו שיתוף פעולה עם היקבים הישראליים לאורך כל השנה. אנו גאים בכך ובקשר האישי עם הייננים והיקבים, כאשר השיא הוא פסטיבל ההצדעה לייננים. בחירת היינות היא בידי הייננים שבחרו את היין אותו יציגו במהלך הפסטיבל".

ובנושא זה, מפתיעה ובולטת התופעה שביינות הפסטיבל אין כלל יינות לבנים, וזאת במסעדה שתפריטה – המעולה – מתבסס על דגים ופירות ים. הרוזה של שאטו גולן הוא היוצא מן הכלל, ומה לעשות: גם רוזה אינו יין לבן. 

יינות יקבי בוטיק ישראליים בפסטיבל
המחיר לבקבוק:
שאטו גולן – רוזה 2008 – 130 ש"ח
המערה 2005 –  195 ש"ח
טריו – סיקרט קברנה סוביניון 2007 – 130 ש"ח
יתיר – מרלו שיראז קברנה 2005 – 130 ש"ח
מאור – קברנה מרלו  2004 –  160 ש"ח
מרגלית – קברנה סוביניון 2006 – 265 ש"ח
ססלוב – קברנה סוביניון רזרב 2005 – 180 ש"ח
סומק – קריניאן 2004 –  115 ש"ח
פלם – קברנה סוביניון רזרב  2006 – 190 ש"ח
פלטר – קברנה פרנק T SELECTION 2006 – ב-  220 ש"ח
קלו דה גת – הראל מרלו 2007 –  135 ש"ח
קסטל – גראנד וין 2006 –  305 ש"ח

תאריכי ערבי היינן
05/05 – יקב פלטר – יינן טל פלטר
07/05 – יקב מאור – יינן דני מאור
11/05 – יקב ססלוב – יינן ברי ססלוב
12/05 – יקב קסטל – יינן אלי בן זקן
14/05 – יקב טריו – יינן אורן שקד
18/05 – יקב מרגלית – יינן אסף מרגלית
19/05 – יקב פלם –יינן גולן פלם
21/05 – יקב קלו דה גת – יינן אייל רותם
25/05 – יקב יתיר –יינן ערן גולדווסר
27/05 – יקב סומק – ייננית הילה בן גרא
03/06 – יקב המערה – יינן ששון בן אהרון
04/06 – יקב שאטו גולן – יינן אורי חץ

ארוחת טעימות יקבי בוטיק – 7 מנות ליומולדת 7
199 ש"ח לסועד, לא כולל משקאות ושירות

הארוחה מוגשת לכל השולחן בלבד, והיא נפתחת עם לחמניות הבית הטריות והטעימות, חמאה, זיתי סנטה, ומלפפונים חמוצים ביתיים דשנים וריחניים.
מנה ראשונה
טרטר טונה עם סורבה וסאבי
מנה שנייה
CRAB CAKE ברוטב צ'יפוטלה
מנה שלישית
שרימפס בשמן זית, עם בייבי אספרגוס, גבינת פטה, למון גראס, שום וצי'לי
מנה רביעית
סורבה קמפארי אשכוליות
מנה חמישית
פילה דניס על עלי גפן ממולאים בגבינה בולגרית, עם קולי פלפל אדום ושמן פטרוזיליה
מנה שישית
צלעות טלה צלויות בגריל עם בצל מעושן, שום אפוי ורוטב ציר, מוגשות עם פירה
מנה שביעית
קינוח לבחירה מתוך תפריט הטעימות

קלואליס אינה זקוקה להמלצות. אתם יודעים מה? למה לא – מגיע לה.
וגם הערכה רבה לתמיכה המרשימה ביינות ישראליים.
הזמינו מקום. זה כדאי

קלואליס
דרך אבא הלל סילבר 16, רמת גן
טל.  03-5759060, 03-5752445






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה