קלצונה במילוי גבינות וזיתים

מתכון של ארז קומרובסקי לסוגת תוך שימוש בקמח פיצה המיועד לתפיחה ארוכה. התוצאה קלצונה עם טעם ומרקם שמזכירים את איטליה

מניחים את המאפים הממולאים על התבנית החמה. אופים 10-12 דקות עד שאפויים וזהובים. צילום אפרת מוסקוביץ'

חומרים ל-12 מאפים

לבצק

1 קילו קמח פיצה כמו של סוגת

650 גרם (3/4 2 כוסות) מים קרים

1 כף שמרים יבשים

1 כף מלח

3 כפות שמן זית

למילוי

1/2 1 כוסות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס

2 כוסות גבינת פקורינו מגוררת דק

1/2 1 כוסות גבינת ריקוטה (רצוי פרסקה)

1 כוס עלי זעתר או אורגנו טריים

צילום אפרת מוסקוביץ'

אופן ההכנה

מעבירים את הקמח והשמרים לקערה (או קערת מיקסר).

יוצקים פנימה את המים ולשים לאט במשך כ-7 דקות. מוסיפים מלח, מגבירים מעט מהירות וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.

מוסיפים שמן ולשים עד שנטמע בבצק.

מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת.

מכסים בניילון או במגבת ומניחים לתפוח כ-45 דקות.

מחלקים את הבצק ל-12 חלקים.

מכדררים ומעבירים למגש משומן בשמן זית.

מכסים בניילון ומעבירים למקרר ל-3 שעות.

מעבירים את חומרי המילוי לקערה ומערבבים היטב.

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול דק.

מניחים על כל עיגול מהמילוי.

מקפלים לחצי ומהדקים את השוליים.

משהים לתפיחה אחרונה של 30 דקות.

מכניסים לתנור תבנית שטוחה ומחממים ל-250 מעלות.

מניחים את המאפים הממולאים על התבנית החמה.

אופים 10-12 דקות עד שאפויים וזהובים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה