קלצונה נוטלה ומסקרפונה

לרגל יום השוקולד הבינלאומי אותו מציינים ב- 7.7 מציע שף ירון שנבל מהביסטרו הים תיכוני קופינאס בצור משה מאפה מושחת במיוחד שמפגיש בצק שמרים ממכר עם מילוי שוקולדי ואין מי שיעמוד בפניו

מקפלים את הבצק לשניים לצורת סמבוסק ומהדקים את הקצוות כדי למנוע נזילה של המילוי במהלך האפייה. צילום גליה אבירם

מצרכים להכנת 5 יחידות קלצונה

לבצק

500 גרם קמח

280 גרם מים

2 כפות שמן

1/2 כפית מלח

10 גרם שמרים

מצרכים למילוי קלצונה אחת

2 כפות גבינת מסקרפונה

2 כפות שוקולד נוטלה

צילום גליה אבירם
צילום גליה אבירם

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל.

מערבבים 2 דקות במהירות איטית בעזרת מוט לישה.

אפשר לערבב גם ידנית.

מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש 8 דקות נוספות עד קבלת בצק אחיד.

אם הבצק עדיין רטוב או דביק, ניתן להוסיף מעט קמח.

מעבירים את הבצק לקערה ששומנה מראש.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.

למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל -5 כדורים שווים. מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי חצי ס"מ ובקוטר של 20-30 ס"מ.

הרכבת הקלצונה

מחממים את התנור לחום גבוה של 250 – 300 מעלות

מערבבים את המסקרפונה והשוקולד לתערובת אחידה.

מורחים אותה במרכזו של כל כדור בצק.

מקפלים את הבצק לשניים – לצורת סמבוסק.

מהדקים את הקצוות כדי למנוע נזילה של המילוי במהלך האפייה.

אופים עד הזהבה במשך 10 דקות.

מקשטים באבקת סוכר ומי שרוצה יכול לזלף מעל סירופ שוקולד איכותי.

לעוד מתכונים טעימים מהמטבח הים תיכוני הצבעוני של קופינאס. להזמנת מקום 09-7722672

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה