קציצות דג בגרידת הדרים נענע שום ובצל

 

מוגש על ריזוטו גזר עם עדשים שחורים וקולי פטרוזיליה

מתכון ל- 3 סועדים (3 יחידות קציצות לכל מנה)

מרכיבים:
500 גרם דג קצוץ
2 תפוזים
1 לימון
כוס גדולה של נענע קצוצה {דחוסה}
1.5 ביצה (טורפים שתי ביצים ואז מוציאים רבע מהכמות שיצאה)
4 בצל סגול בינוני
4 שיני שום כתוש
2 כפות שמן זית
1/2 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
קוצצים את הדג לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.
חותכים את הבצל לקוביות בינוניות ומקפיצים במחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום הכתוש.
שמים את הבצל והדגים ב"בול" גדול.
יוצרים גרידה מהתפוז והלימון וסוחטים מהם את המיץ.
מוסיפים את כל המרכיבים עד קבלת מסה אחידה.
יוצרים כדורים של 60 גרם.
מכניסים לתנור מחומם מראש 200 מעלות כ- 9 דקות עד שמוכן.

חומרים לריזוטו:
אורז ריזוטו (עגול) – חצי ק"ג
בצל סגול – 3 יחידות קצוץ דק
חצי ליטר מיץ גזר – סחוט טבעי
קוביות גזר טרי – מגזר אחד בינוני, בגודל 0.5 ס"מ על 0.5 ס"מ
ציר ירקות – 1 ליטר רותח. פירוט ההכנה בהמשך
יין לבן – חצי כוס
שמן זית
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
מלח ופלפל לבן – לפי הטעם
עדשים שחורות – 100 גרם
הכנת העדשים: מכסים את העדשים במים קרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 13 דקות. מסננים.

אופן הכנת הריזוטו:
מאדים את הבצל וקוביות הגזר בשמן זית.
מוסיפים את האורז ומאדים כדקה נוספת. מוודאים שהשמן מצפה את גרגרי האורז.
מוסיפים את היין ומבשלים עד שנספג.
מוסיפים שליש מהציר כשהוא חם ומערבבים עד שנספג כולו.
מוספים שליש נוסף מהציר ומערבבים עד שנספג כולו.
מוסיפים את יתרת הציר.
מקררים.
מוסיפים את מיץ הגזר תוך כדי תהליך הוספת הציר.
מוסיפים את העדשים.
מערבבים בעדינות.
מוסיפים את הפרמזן ומערבבים
מתבלים לפי הטעם – מלח ופלפל.

חומרים לציר הירקות:
קילו גזר
שורש סלרי – 250 גרם
בצל- 1 קילו
פטריות שמפיניון – 100 גרם
צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לפרוסות ומכסים במים.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש.
מבשלים שעה.
מסננים ומוצאים את הירקות.
שמורים את הנוזלים ( = ציר ירקות)

הגשה:
מסדרים את הריזוטו כפס לאורך הצלחת.
מניחים 3 קציצות על הריזוטו בשורה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה