קציצות עוף וכרישה

חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, מציעה מתכון פסח קל ומהיר להכנה בו העוף הטחון משתלב היטב עם הכרישה. בני המשפחה יאהבו

מניחים את הקציצות ומרססים גם עליהן ספריי שמן. אופים כ- 30 דקות בחום בינוני עד להשחמה
יוצרים מהתערובת כ-15 קציצות שטוחות ומניחים אותן על התבנית עם רווחים

 רכיבים                   

1/2 ק"ג עוף טחון

1 שן שום כתושה

400 גרם כרישה (4 כרישות בגודל בינוני, החלק הלבן)

1/4  כוס פירורי מצה

1 ביצה

1 כף שמן זית

1/4 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מחממים את כף השמן במחבת עם שן שום כתושה.

פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומטגנים בשמן עד שמתרככת ומזהיבה.

טוחנים במעבד מזון את הכרישה המטוגנת.

מוסיפים את חזה העוף הטחון, פירורי לחם, ביצה ותבלינים לפי הטעם.

מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.

מניחים במקרר ל- 30 דקות לפחות.

מחממים תנור ל- 180 מעלות על מצב גריל.

מניחים נייר אפייה בתבנית תנור ומרססים בתרסיס שמן.

יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות (כ-15 קציצות).

מניחים אותן על התבנית עם רווחים.

מרססים את הקציצות עם ספריי שמן ומכניסים לתנור ל- 10 דקות.

הופכים לצד השני וצולים עוד כ- 10 דקות.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה