קראמבל אוכמניות ותפוחים

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לקינוח שמשלב פירות עשירים בסיבים תזונתיים יחד עם שיבולת עשירה גם כן בסיבים תזונתיים ומסייעת לפעולת מערכת העיכול

צקו את הפירות החמים אל תוך כלי פיירקס וכסו באמצעות ציפוי הקראמבל

מצרכים ל-4 סועדים

עבור הציפוי

120 גר' קמח

20 גר' שבבי שיבולת שועל

4 כפות סוכר חום

60 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

 עבור לפתן הפירות

2 תפוחים

30 גר' חמאה

110 גר' אוכמניות

כף סוכר

מעט קינמון טחון

 

אופן ההכנה

קראמבל

חממו תנור ל- 190 מעלות.

שפכו קמח, שבבי שיבולת שועל וסוכר לתוך קערה גדולה.

הוסיפו את החמאה הקרה החתוכה.

בעזרת הידיים לושו אותה ואת התערובת היבשה לעיסה, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם.

לא מומלץ ללוש את עיסת הפירורים זמן רב על מנת שהקראמבל לא יהיה דחוס.

פזרו את התערובת באופן שווה על גבי נייר אפייה.

אפו במשך כ-10 דקות, עד קבלת צבע בהיר.

לפתן הפירות

קלפו, רוקנו את הליבה וחתכו את התפוחים לחצי.

כל חצי חתכו לפרוסות.

שימו את החמאה והסוכר בסיר.

המיסו אותם יחד בחום בינוני.

בשלו כ-3 דקות עד שהתערובת תקבל צבע קרמל בהיר.

ערבבו את התפוחים ובשלו כ-2 דקות.

הוסיפו את האוכמניות והקינמון.

בשלו כ-2 דקות נוספות.

צקו את הפירות החמים אל תוך כלי פיירקס.

כסו באמצעות ציפוי הקראמבל.

אפו שוב בתנור במשך כ-15 דקות.

הגישו חם לצד מעט גלידת וניל.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה