קרפצי'ו סלמון כבוש בסויה ומירין עם שמן לוהט

מנת קרפצ`יו סלמון עם טוויסט. ההשריה נותנת מסגרת כהה לפרוסות הדג, התחמיץ נותן רעננות והשמן מוסיף צריבה

מצרכים ל- 4 מנות:
200 גר' פילה סלמון טרי ללא העור ונקי מעצמות – מומלץ להשתמש בחלק העבה של הפילה

למרינדה:
1 כוס סויה יפנית
1 כוס סירופ סוכר יחס 1:1 סוכר ומים
1 אצבע ג'ינג'ר טרי פרוס

לתחמיץ:
3 כפות סויה
כף סירופ סוכר
כף חומץ עדיף חומץ אורז
כפית שמן שומשום
מיץ מחצי לימון

להגשה:
ג'ינג'ר פרוס לשערות
בצל ירוק פרוס לשערות
מלח ים גס
מלח ופלפל גרוס
כף שמן זית
שמן שומשום

אופן ההכנה:
משרים את פילה הסלמון במרינדה למשך לילה.
מוציאים מהמרינדה, מנגבים היטב ופורסים לפרוסות דקות.
ניתן לשטח את פרוסות הדג תחת ניילון נצמד בעזרת פטיש שניצל.
מסדרים את הדג על צלחת.
מפזרים מעליו את שערות הגינג'ר הפרוס והבצל הפרוס.
מפזרים מעט מלח ים גס ופלפל גרוס, ומטפטפים כף מהתחמיץ על הדג.
לפני ההגשה מחממים על מחבת כף שמן זית עם כמה טיפות של שמן שומשום, עד שהשמן מעלה עשן ויוצקים אותו על הדג.



רשת 'JAPANIKA' ('ג'אפניקה')ׁ
ירמיהו 47 ת"א 03-5445196
דיזנגוף 128 ת"א 03-5291014
רוטשילד 32 ת"א 054-3388901
הברזל 32 רמת החייל 03-6479868
אחוזה 95 רעננה (כשר) 09-7438504
שלומציון המלכה 1 י-ם (כשר) 02-6247530
הנשיא 122, חיפה. 04-8386666
משלוחים 03-5466666

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר