רביולי סרטנים בחמאת פרג

מצרכים:1/2 2 כוסות קמח רגיל3 ביצים שלמות, טרופות קלות (לבצק "קל" יותר: 2 ביצים ו- 2 כפות מים)1 כף שמן זיתקורט מלח אופן הכנת הבצק:מנפים את הקמח על משטח עבודה נקי ומערבבים. צרים במרכז גומה ויוצקים לתוכה את הביצים, שמן הזית והמלח. מערבבים לבצק. מקמחים את הידיים ולשים את הבצק בשורש כף היד, בתנועות קצובות כלפי חוץ. אוספים את הבצק לכדור וחוזרים על הלישה, תמיד תוך דחיקה החוצה בשורש כף היד. תוך כדי עבודה מקמחים הן את משטח העבודה והן את כפות הידיים. בעת הלישה יאבד הבצק בהדרגה מדביקותו. עליו להיות גמיש אך לא רך. לשים את הבצק כ-10 דקות, עד שיהפוך חלק ומבריק ויימתח בלי להיקרע. אוספים לכדור. מכסים במגבת או בקערה הפוכה ומניחים 10-15 דקות. מחלקים את הבצק לשניים – שלושה חלקים. בצק לפסטות ממולאות מכינים באופן דומה, אבל אפשר להוסיף לבצק כף חלב, כדי להקל על הדבקת הקצוות. אחרי הרידוד הסופי אין חותכים את הבצק לאטריות, אלא שוטחים אותו שוב על משטח העבודה, חותכים לצורות הרצויות וממלאים. להכנת רביולי מרובעים: שוטחים את הבצק לשכבה מלבנית דקיקה. מניחים על הבצק ערימות קטנות של מלית, במרווחים קבועים של כמה סנטימטרים ביניהן, ומכסים בזהירות בשכבת בצק. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים לריבועים סביב ערימות המלית. מהדקים את שוליו של כל ריבוע בקצות האצבעות כדי לאוטמם. חומרים למלית הסרטנים:200 גר' בשר סרטנים 1 בצל בינוני קצוץ דק1 כף גבינת מסקרפונהאופן ההכנה:מטגנים את הבצל.מוסיפים את הסרטנים ומטגנים כ-3 דקות.מקררים ומוסיפים למסקרפונה.מערבבים למרקם אחיד וממלאים את הרביולי.מצרכים לחמאת הפרג:1 עגבניה חתוכה לשמיניות3 פרוסות לימון דקות1 שן שום פרוסה דק1 כפית פרג1 כף גדושה של חמאה רכהקורט מלח, קורט פלפל וקורט צ'ילי גרוס 1 כפית שטוחה של סוכראופן ההכנה:במחבת חמה להקפיץ את העגבניות יחד עם הנוזל במעט מים.להוסיף את הלימון, השום והסוכר.להוסיף את התבלינים.לאדות את הנוזלים כמעט לגמרי.מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבל מרקם חלק.מוסיפים את הפרג ומערבבים.אדורה, רח' בן יהודה 226 ת"א, טלפון 03-6050896

מצרכים:
1/2 2 כוסות קמח רגיל
3 ביצים שלמות, טרופות קלות (לבצק "קל" יותר: 2 ביצים ו- 2 כפות מים)
1 כף שמן זית
קורט מלח

אופן הכנת הבצק:
מנפים את הקמח על משטח עבודה נקי ומערבבים.
צרים במרכז גומה ויוצקים לתוכה את הביצים, שמן הזית והמלח.
מערבבים לבצק.
מקמחים את הידיים ולשים את הבצק בשורש כף היד, בתנועות קצובות כלפי חוץ.
אוספים את הבצק לכדור וחוזרים על הלישה, תמיד תוך דחיקה החוצה בשורש כף היד.
תוך כדי עבודה מקמחים הן את משטח העבודה והן את כפות הידיים. בעת הלישה יאבד הבצק בהדרגה מדביקותו. עליו להיות גמיש אך לא רך.
לשים את הבצק כ-10 דקות, עד שיהפוך חלק ומבריק ויימתח בלי להיקרע.
אוספים לכדור.
מכסים במגבת או בקערה הפוכה ומניחים 10-15 דקות.
מחלקים את הבצק לשניים – שלושה חלקים.
בצק לפסטות ממולאות מכינים באופן דומה, אבל אפשר להוסיף לבצק כף חלב, כדי להקל על הדבקת הקצוות.
אחרי הרידוד הסופי אין חותכים את הבצק לאטריות, אלא שוטחים אותו שוב על משטח העבודה, חותכים לצורות הרצויות וממלאים.

להכנת רביולי מרובעים:
שוטחים את הבצק לשכבה מלבנית דקיקה.
מניחים על הבצק ערימות קטנות של מלית, במרווחים קבועים של כמה סנטימטרים ביניהן,
ומכסים בזהירות בשכבת בצק.
בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים לריבועים סביב ערימות המלית.
מהדקים את שוליו של כל ריבוע בקצות האצבעות כדי לאוטמם.

חומרים למלית הסרטנים:
200 גר' בשר סרטנים
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כף גבינת מסקרפונה

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל.
מוסיפים את הסרטנים ומטגנים כ-3 דקות.
מקררים ומוסיפים למסקרפונה.
מערבבים למרקם אחיד וממלאים את הרביולי.

מצרכים לחמאת הפרג:
1 עגבניה חתוכה לשמיניות
3 פרוסות לימון דקות
1 שן שום פרוסה דק
1 כפית פרג
1 כף גדושה של חמאה רכה
קורט מלח, קורט פלפל וקורט צ'ילי גרוס
1 כפית שטוחה של סוכר

אופן ההכנה:
במחבת חמה להקפיץ את העגבניות יחד עם הנוזל במעט מים.
להוסיף את הלימון, השום והסוכר.
להוסיף את התבלינים.
לאדות את הנוזלים כמעט לגמרי.
מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבל מרקם חלק.
מוסיפים את הפרג ומערבבים.


אדורה, רח' בן יהודה 226 ת"א, טלפון 03-6050896

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר