רבעי עוף ממולאים בשקדים ופיסטוקים

 

חומרים ל- 10 מנות:
10 רבעי עוף ללא עצם (אפשר להשאיר את עצם השוק חשופה)

למילוי:

1/2 כוס שקדים לבנים פרוסים
1 פרוסה של לחם לבן ללא קרום, מושרה במים
8 שיני שום כתושות
1/2 כוס עשבי תיבול (רוקט, פטרוזיליה, ריחן)
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1/3 כוס שמן זית
מלח, פלפל
50 גרם פיסטוקים שלמים וקלופים

לצלייה:
3 כפות דבש
5 שיני שום כתושות
2 כפות רוזמרין קצוץ גס
1/3 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מחממים את התנר לטמפרטורה של 200 מעלות.
המילוי:

מרסקים את השקדים במעבד מזון.
סוחטים את הלחם ומוסיפים למעבד מזון עם השום ועשבי התיבול.
מרסקים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את הלימון ושמן הזית בהדרגה עד שהתערובת מקבלת מרקם אחיד. מתבלים במלח ופלפל מוסיפים את הפיסטוקים.
מתבלים את רבעי העוף במלח ופלפל, ומניחים אותם כשהעור כלפי מטה.
מניחים במרכז כל נתח מעט מהמלית.
מקפלים את הבשר מעל ומהדקים בעזרת שני קיסמים או קושרים בחוט שמשון. הופכים ומניחים בתבנית.

הציפוי:
מורחים את נתחי העוף מבחוץ בדבש, שום ורוזמרין.
יוצקים מעל את היין ושמן הזית.
צולים 35-40 דקות.

מתכון מתוך ספר הבישול של בית השנטי – "לא על האוכל לבדו"






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה