רוצים לעזור לשדרות? בואו לאכול בקדאקס

במסגרת התנועה לסיוע לתושבי שדרות ומסעות הקניות בעיר בימי שישי, לצד טיול באתרי הכלניות הפורחות בסביבה, מערכת "אכול ושאטו" מעודדת את הגולשים באתר להגיע לשדרות אל מסעדת קדאקס – בר לטינו קריבי, של טל פיחוביץ'.

ולפני כניסה לתפריט, רשות הדיבור לטל, כדי להציג את סגנונות האוכל שלה:

כמה מילים על טאפאס:
טאפאס, סגנון ההגשה המקובל בספרד הוא האנטיתזה למשפט הארור – "אסור לשחק באוכל". אוכל הוא אחד המשחקים המענגים של החיים. משחק של טעמים שמתגלגלים על הלשון, משחקי צבעים וצורות שמטריפים את העיניים, ניחוחות שמלהיטים את חוש הריח ומרקמים מעקצצים ומפנקים שמדגדגים את החך.
הספרדים יודעים ליהנות מהחיים – סייסטה של צהריים, מגוון טעמים, צלחות קטנות עם הפתעות חיך מפנקות, האדום המדמם של הסנגריה וטאפאס, משחק המשחקים. אלכוהול בזרימה חופשית, שולחן מלא צלחות קטנות, מנות שנגמרות בדיוק שנייה לפני שמתחילות לשעמם ומיד אפשר להמשיך לריגוש הבא.

כמה מילים על המטבח הקריבי:
המטבח הקריבי הוא אחד מהמרתקים בעולם. מורכב ופשוט, מבוסס על היסודות המסורתיים של ילידי המקום, משלב חומרי גלם אקזוטיים עם המטבח שהביאו העבדים מאפריקה, מושפע ממהגרים מהודו ומסין ומשקף את האופי הקולוניאלי שמייחד כל אי בקריביים – קובה הספרדית, ג'מייקה וסיינט לושיה האנגליות, טרינידד וטובאגו הצרפתיות ועוד.
ג'רק הוא כינוי קריבי לתערובת תיבול. לכל מנה הג'רק שלה – ג'רק לבשר, ג'רק לעוף, ג'רק לפירות ים ואפילו חמאת ג'רק. המוטיב החוזר בתערובות הג'רק הוא שום, טימין, בצל ירוק ופלפלים (מתוקים וחריפים) אבל לכל ג'רק התוספת המיוחדת שלו – רום, לימון, סוכר או תבלינים יבשים כמו ציפורן, קינמון אגוז מוסקט ופלפל אנגלי.

כמה מילים על קדאקס:
באמצע שמורת טבע, במפרץ שנמצא בקצה הצפוני של קוסטה בראבה בספרד שוכנת קדאקס. טובלת בירוק של ההרים ובכחול העמוק של הים התיכון, משובצת בשבילים צרים בין בתים לבנים – העיירה שבה בחר סלבדור דאלי לבנות את ביתו. שלווה, פסטורליה, נופים עוצרי נשימה ותמצית העוצמה של הטבע.

טל אומרת כי המנות הקטנות של הטאפאס מושלמות לליווי ערב של אלכוהול, אבל גם מגוונות מספיק כדי להרכיב ארוחה שלמה.

בין המנות אותן תוכלו להזמין בתפריט של קדאקס:
סלטים:
סלט הבית – רצועות עוף ופלפלים בתיבול ג'מייקני על מצע ירוק בויניגרט עשבי תיבול – 28 ₪
סלט רוקפור ואגסים – סלט מרענן של חסה ועלי בייבי עם אגסים בוורמוט, אגוזי מלך וגבינת רוקפור מגורדת – 28 ₪
סלט ירוק – חסה, עלי בייבי וירקות ברוטב ויניגרט – 20 ₪

טאפאס:
פטאטאס בראבאס – קוביות תפוחי אדמה מטוגנות עם רוטב עגבניות ואליאולי – 17 ₪
קרוקט תפוח אדמה ובשר – כדורים מטוגנים של תפוח אדמה ממולאים בבשר טחון – 23 ₪
קרוקט גבינה – משולשי גבינה מטוגנים בציפוי פירורי לחם – 21 ₪
פאו דה קסו – נגיסות גבינה ברזילאיות מקמח טפיוקה – 18 ₪
טורטיה דה פטאטאס – אומלט ספרדי עם בצל מטוגן ותפוחי אדמה – 15 ₪
טורטיה פאיסנה – אומלט ספרדי עם בשרים מעושנים וירקות – 21 ₪
קרפ פטריות – קרפ במילוי פטריות ובצל מטוגן ברוטב שום מוקרם – 22 ₪
קרפ קון חמון – קרפ במילוי האם ורוטב בשאמל, יין לבן ושום 24 ₪
אמפנדאס דה חמון י קסו- אמפנדס מטוגנים מקמח תירס במילוי האם וגבינה – 25 ₪
אמפנאדאס דה אטון – אמפנדס קריביים במילוי טונה, תפ"א, פלפלים וצ'ילי – 21 ₪
פרוסות בשר צרוב פרוסות דקות של בשר צרוב עם סלט פלפלים ואליאולי – 24 ₪
שיפודי עוף במולה – שיפודי עוף עטופים בבייקון ברוטב שוקולד צ'ילי מתקתק – 26 ₪
פרגית במרינדת ג'רק – שיפודי פרגית ברום ותערובת תבלינים קריבית – 25 ₪

עיקריות (גודל טאפאס/ או עיקרית):
קדירה ספרדית – נזיד בשר ספרדי בחומוס ולימון – 49/29 ₪
עוף בקארי טרינידדי – חזה עוף עם בטטות בקארי וחלב קוקוס – 46/27 ₪
צ'ילי קון קרנה – נזיד מקסיקני של בשר טחון ושעועית אדומה – 48/28 ₪
פאהיטס עוף – מנה מקסיקנית של עוף, פלפלים ובצל ברוטב צ'ילי – 46/26 ₪
פאהיטס בשר – רצועות בשר בקר עם פלפלים ובצל ברוטב צ'ילי – 48/27 ₪
אלבונדיגאס – כדורי בשר ברוטב עגבניות, דובדבנים ויין – 45/24 ₪
קיש בטטות – קיש בטטות וגבינת עיזים בתיבול טימין ובצל ירוק – 36 ₪

העיקריות מוגשות עם תוספת לבחירה: אורז ג'מייקני, פירה, פטאטאס בראבאס או סלט ירוק.
ניתן להזמין את העיקריות כטאפאס – חצי מנה.


קדאקס
פתוח כל השבוע (פרט לימי ב') מהשעה 19:00.
בימי שישי בצהריים קבלת שבת עם דגים, סלטים, חלות ומוסיקה ישראלית.
המיקום: בכניסה למועצה האיזורית שער הנגב, מול מכללת ספיר.
טל. 08-6890452, 050-4009773






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה