ריזוטו מילאנז (ריזוטו עם זעפרן)

מתאים במיוחד להגשה עם אוסובוקו, כפי שאוכלים במילאנו.

החומרים:
כוס וחצי אורז ריזוטו
5 כוסות ציר מרק עוף
1/4 כפית אבקני זעפרן
4 כפות חמאה מלוחה
1 כף שמן זית
2 בצלצלי שאלוט או בצלצלים קטנים קצוצים דק
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את ציר מרק העוף, מביאים לרתיחה ושומרים על אש קטנה.
לוקחים חצי ספל מרק עוף ומערבבים בו את הזעפרן.
בסיר נפרד שמים חצי מכמות החמאה, את השמן ובצלי השאלוט ומטגנים כ-3 דקות עד שהשאלוט הופך לשקוף.
מוסיפים לסיר את האורז ומטגנים אותו עד שהוא מתכסה בשומן ומתחיל להיות שקוף מעט.
מוסיפים כף מצקת אחת מציר המרק ומבשלים עד שהנוזלים נספגים.
מוסיפים כף נוספת של נוזלים.
ממשיכים לבשל על אש בינונית ומוסיפים בכל פעם כמות נוספת של נוזלים.
זמן הבישול הכללי הוא כ-17 דקות או מעט יותר.
לקראת סוף הבישול, כאשר האורז אל-דנטה, מוסיפים את ציר המרק עם הזעפרן.
מורידים מהאש ומערבבים באורז את שארית החמאה ואת גבינת הפרמזן.
מגישים מייד.

מתאים במיוחד להגשה עם אוסובוקו, כפי שאוכלים במילאנו.


www.giacommo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר