רסק פלפלים ושום – פֵלפֵלצ'וּמָה

חומרים לצנצנת בינונית: 200 גרם פלפלת אדומה חריפה, טחונה3 ראשי שום גדולים, קלופים, שטופים, מעוכים או כתושים גס3 כפיות כמון טחון 2 כפיות כרוויה טחונה (קימל)2-3 כפיות מלח1/2-2/3 כוס שמןאופן ההכנה:שמים בקערה 1 כף פלפלת טחונה ומעט מהשום המעוך. מערבבים היטב לעיסה אחידה. מוסיפים עוד כף פלפלת ועוד שום ומערבבים. ממשיכים כך עד שמתקבלת עיסה אחידה. אפשר להוסיף כמה כפות מים על מנת להקל על פעולת הערבוב. מתבלים את העיסה בכמון טחון, בקימל, במלח ובשמן. מערבבים היטב. לעיסה דלילה יותר.אפשר להוסיף עוד 3-2 כפות שמן או מים. מעבירים לצנצנת זכוכית וסוגרים היטב.המתכון מתוך הספר "מטעמים טריפוליטניים" מאת פסקל פרץ-רובין, בהוצאת פסקל ברגש. צילום חגית גורן

חומרים לצנצנת בינונית:
200 גרם פלפלת אדומה חריפה, טחונה
3 ראשי שום גדולים, קלופים, שטופים, מעוכים או כתושים גס
3 כפיות כמון טחון
2 כפיות כרוויה טחונה (קימל)
2-3 כפיות מלח
1/2-2/3 כוס שמן

אופן ההכנה:
שמים בקערה 1 כף פלפלת טחונה ומעט מהשום המעוך.
מערבבים היטב לעיסה אחידה.
מוסיפים עוד כף פלפלת ועוד שום ומערבבים.
ממשיכים כך עד שמתקבלת עיסה אחידה. אפשר להוסיף כמה כפות מים על מנת להקל על פעולת הערבוב.
מתבלים את העיסה בכמון טחון, בקימל, במלח ובשמן.
מערבבים היטב. לעיסה דלילה יותר.
אפשר להוסיף עוד 3-2 כפות שמן או מים.
מעבירים לצנצנת זכוכית וסוגרים היטב.

המתכון מתוך הספר "מטעמים טריפוליטניים" מאת פסקל פרץ-רובין, בהוצאת פסקל ברגש. צילום חגית גורן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר