רשת מסעדות טנדורי מציגה תפריט מיוחד למען חולי צליאק (כרסת)

רשת מסעדות טנדורי מציגה תפריט ייחודי חדש למען חולי מחלת הצליאק (כרסת).

צליאק היא רגישות לחלבון בשם גליאדין, שביחד עם חלבון הגלוטין מרכיבים את הגלוטן המצוי בדגנים מסוימים.
יש מחקרים הטוענים שגם הגלוטין – ולא רק הגליאדין – מכיל רכיבים המזיקים לאלו הסובלים מרגישות לגלוטן.

הצליאק היא מחלה אוטואימונית, בה תאי מערכת החיסון של האדם הרגיש לגלוטן תוקפים את תאי הדופן הפנימית של המעי הדק, בהם נספג הגלוטן.
תאי מערכת החיסון מזהים בטעות את הגליאדין כגוף זר פטוגני, ולכן נגרם נזק לדופן המעי ולחוסר הספיגה של המזון.
הרופאים מעריכים כי במדינות רבות מגיע שיעור הסבילות לגלוטן לאחוז אחד מהאוכלוסיה.
בישראל נאמדת האוכלוסיה הסובלת מבעיה זו בכ– 80,000 איש.

רשת טנדורי פיתחה תפריט נרחב לרגישים לגלוטן.
התפריט כולל מנות ראשונות, מגוון מעדני הטנדור, מנות קארי הודי, מאכלי אורז ירקות, וקינוחים.


רינה פושקרנה, שפית ובעלים של הרשת, אומרת כי העבודה על התפריט ארכה כשנה, והיא נעשתה בהיוועצות עם מומחים בתחום.
"את כל תהליך הבישול אנו עושים בסירים נפרדים, ומאוד מקפידים על המנות שיוצאות לאורחים. פרסמנו את התפריט באתר האינטרנט שלנו, ואנו מעבירים את המידע בקרב קהילת חולי הצליאק", אומרת רינה.

רשת מסעדות "טנדורי" החלה את דרכה עם פתיחת המסעדה הראשונה בת"א בשנת 1981.
לרשת מסעדות נוספות: "טנדורי" הרצליה פיתוח, וסניף כשר במלון קראון פלזה בירושליים הפועל תחת שם המותג "קוהינור".

www.tandoori.co.il

אתר הקהילה ללא גלוטן:
www.klg.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה