שבוע הריזוטו בלוקה הרצליה

מסעדת לוקה האיטלקית במרינה הרצליה, מציינת את בוא החורף בשבוע מיוחד על טהרת הריזוטו.
בשבוע שבין יום חמישי 10.1.08 ליום חמישי 17.1.08, יוגשו מנות ריזוטו המאפיינות ומושפעות מחבלים ואזורים שונים בצפון איטליה:

ריזוטו סרטנים כחולים, שומר וזעפרן – סרטנים כחולים, שומר מקורמל בציר פירות ים, זעפרן, חמאה ופרמז'ן.
ריזוטו אספרגוס ופנצ'טה – אספרגוס טרי, קוביות פנצ'טה (בייקון איטלקי), חמאה ופרמז'ן בציר ירקות.
ריזוטו פונגי פורצ'יני – מיקס פיטריות יער, פורטבלו, שמפיניון ופורצ'יני, בציר פורצ'יני, חמאה פרמז'ן ועשבי תיבול.
ריזוטו ארטישוק ירושלמי ווונגולה – ארטישוק ירושלמי צלוי, צדפות וונגולה בציר ירקות, חמאה, פרמז'ן וטימין.

בלוקה מזכירים לנו כי ריזוטו הוא אחד המאכלים היותר ידועים שהשתרשו במטבח המערבי. למרות היוקרה שהוא נהנה ממנה היום, הריזוטו החל כמאכל כפרי ופשוט לא פחות מהפסטה. מאז ועד היום הפך הריזוטו לאחד מעמודי התווך של הבישול האיטלקי. אולי משום שדרך הכנתו מצריכה ידע מסוים – כל גרגיר צריך לשמור על מרקם נגיס, וכולם יחדיו קשורים ברוטב קטיפתי ועשיר; ואולי כי הריזוטו המפורסם ביותר – ריזוטו מילאנז – משלב זעפרן, תוספת המשדרגת מיד את מעמדו.

מסעדת לוקה האיטלקית יושבת על שפת המרינה בהרצליה. המסעדה מעוצבת בהשראת העיירה הכפרית לוקה בחבל טוסקנה, ומציעה לאורחיה אווירה אינטימית ורומנטית.


לוקה
רחוב השונית 2 מרינה הרצליה
טלפון: 09-9514000
שעות פתיחה: א'-ה' 12:00-24:00
שישי שבת 12:00-1:00






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה