שבלול בצק פילו במילוי גבינות ותרד

מתכון של מותג הגבינות של נני - גבינות מקוריות מסביב לעולם, לרגל חג שבועות ולאירוח מושלם

מניחים בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים מעט שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד הזהבה. צילום אפיק גבאי
מניחים בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים מעט שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד הזהבה. צילום אפיק גבאי

מצרכים ל-8 שבלולים

1 כף שמן זית
1 כף חמאה
1 חבילה עלי פילו
1 חבילה עלי תרד קפוא
1 גבינת עיזים פירמידה קלאסי
1 קופסה קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני
140 גרם גבינה שוויצרית מגורדת
מלח ופלפל

לעיטור

שומשום
ביצה טרופה

אופן ההכנה

מפשירים את התרד וסוחטים היטב.
מחממים כף שמן זית וכף חמאה ומוסיפים את התרד.

מטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים מעט.

מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד לקירור.
מרססים עלה פילו בתרסיס שמן משני הצדדים (חשוב משני הצדדים כי הבצק נטול שומן, ואחרת הוא יתייבש ולא יהיה גמיש).
מורחים שכבה נדיבה של גבינת עיזים למריחה בקצה העלה.

על הגבינה מפזרים בנדיבות תרד.

מפזרים מעל קוביות גבינת טברנה (ללא נוזלים) וגבינה שוויצרית מגורדת.
מגלגלים לרולדה די הדוקה ומגלגלים לשבלול.

מניחים בתבנית, מברישים בביצה (או מרססים בשמן) ומפזרים מעט שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד הזהבה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה