שיגי דיגי – לא המבורגריה, אלא קונספט

כשנכנסים לשיגי דיגי ברחוב הארבעה בתל אביב – צרה וארוכה, צבעונית ועליזה, עם מוזיקה של דיינר אמריקאי, מבינים מהר מאוד שלא מדובר בהמבורגריה רגילה, והאמת שגם ה"פאסט" בפאסט פוד המתבקש במקום שכזה, לא היה כל כך מהיר.

את זמן ההמתנה ניצלנו, אורחי לארוחה ואנוכי, לעייון באמנת שיגי דיגי המתנוססת על הקיר:
כן – הבשר נטחן כל יום במקום, שומרים על רמת הגיינה גבוהה, המנות עשויות 100% בשר טרי וכשר.
לא – ללא הקפאה, ללא שומן טרנס, ללא חומרים משמרים, ללא תוספי צבע.

רצינו לשוחח עם השף גיא לוי, המוביל את שיגי דיגי, אך מאחר שהוא היה עסוק ביצירת הכמות הבאה של קציצות ההמבורגרים מבשר טרי, פנינו להזמין את ארוחת הצהרים שלנו:
שיגי דיגי בורגר בקר בתוספת חזה אווז מעושן קריספ בגליז תמרים – 54 ₪.
צ'יקן סלט- נתחי עוף בגליז טריאקי וחמאת בוטנים, מלפפון, אגס, סלרי וצנונית – 37 ₪.
סלפי ריבס – נתחי שורט ריבס בלחמניות לונג בגליז תמרהינדי ותמרים, עם פרוסות בטטה ותפוחי אדמה – 49 ₪
טבעות בצל בטמפורה – 11 ₪, וצייפס בטטה בטמפורה – 13 ₪.

לפי הכמות המוזמנת ניתן להבין שהיינו רעבים מאוד, אך מכיוון שהמנות כאן גדולות, לא כילינו את כל המזון, שהיה טעים ומשודרג ביותר לעומת המוכר מרשתות ההמבורגרים.

בינתיים סיים שף גיא לוי את הכנת קציצות ההמבורגרים שיעלו בהמשך על מכשירי הצלייה של שיגי דיגי, והצטרף לשולחננו.

גיא בן 27, עוד לפני הצבא היה קרוב לתחום הבישול – המשפחה אכלה אצל מיטב השפים בארץ. כבר בחופשת השחרור שלו הוא החל לעבוד אצל מאיר אדוני בכפר רות, שם היה אחד משמונה אנשי המטבח, כאשר אותה קבוצה עברה בהמשך לנצר סירני עם מאיר אדוני.

בשלב הבא טס גיא לארה"ב, כאשר קבע לו מראש יעד של שהייה שם למשך 4-5 שנים, במטרה ללמוד לבשל, להרחיב אופקים בתחום הקולינרי, כאשר אצלו זה מתחבר לאופנה ומוזיקה.

.בתחילת השהייה בניו-יורק היה שם גיא עם השף אבי שטייניץ, למה שהוא מגדיר כ"חמישה ימים של חוויה קולינרית". שטייניץ חיבר אותו לקבוצת סושי סמבה, וגיא לוי עבד שם כ-8 חודשים, ואז הלך ללמוד באופן מסודר ועבר סטאז' בהרבה מסעדות צמרת עולמיות.

בשנה וחצי האחרונות מתוך הארבע בהן היה בסופו של דבר בני יורק, חבר גיא לוי לשף גריי קונץ – אחד מ- 10 השפים הגדולים, בעל אחת מ- 4 מסעדות 4 כוכבים היחידות בין 35,000 מסעדות העיר ואבי, מטבח הפיוז'ן.

גיא השתלב בשני פרויקטים מסעדתיים של גריי קונץ והיה סו שף. ואז ב- 2008, במשבר הכלכלי, חזר ארצה.
בראש היו לו שלושה קונספטים שונים למסעדות, עם אוכל שונה ועם חוויית מסעדה כוללת. מביניהם, המבורגריה הייתה הקונספט הזול ביותר להקמה.

כמי שלוקחים דברים ברצינות, חקרו גיא לוי יחד עם בני משפחתו השותפים שלו, במשך שמונה את שוק הבשר בארץ – ובחרו כספק בלעדי את אדום אדום של תנובה, מבחינת מיתוג בחרו בברוך נאה (שטראוס, עלית, תנובה, אל-על ורבים נוספים), והאדריכל הוא יהושע גוטמן, שגם מרצה בבצלאל וגם מתכנן בתחום בתחום המסעדות בארץ ובחו"ל.

בלילה, הקונספט הוא מוזיקה חזקה, ובצהרים הווליום נעים יותר.
האוכל מוגדר ע"י גיא כ"קז'ואל פוד", שמקובל מאוד בארה"ב, כלומר שדרוג הפאסט פוד מבחינת מוצרים ושרשרת אספקת חומרים, הגשה ושירות.
גיא מסביר: "הרעיון הוא לקחת דבר בנאלי יחסית, לתת לו טוויסט עם תוספות, צורת הגשה, וחוויית מקום "פרוע".

שיגי דיגי נפתחה לפני כ- 5 חודשים, עם 22 מקומות בפנים ו- 22 בחוץ. ההרגשה של גיא טובה, והוא מספר שהגיעו למסעדה אנשים מהתחום בארץ – שפים ידועים, וחלקם אפילו יותר מפעם אחת.

מה הולך במיוחד מבחינת המנות?
שיגי דיגי עם חזה אווז מעושן וגלזורת תמרים, טבעות בצל. גם הסלאפי ריבס, ואני שמח שאנשים מזמינים ויודעים מה זה, כי זו מנה לא מוכרת – טוויסט על סלופי ג'ו שעשוי מבשר טחון.

האם אתה מתכוון ששיגי דיגי תהיה רשת?
רק לשם אנחנו מתכוונים, וה"אנחנו" זה המשפחה. שיגי דיגי היא עסק משפחתי.

מה השעות החזקות?
בצהריים 12:00 – 14:00, בערב מ- 18:00 עד 23:00. בימי חמישי לילה זה מטורף – עד 2-3 לפנות בוקר.

בין מנות הקיץ בתפריט:צילום דרור כץ
שיגיביגי – 2 המבורגר בקר 150 גר' בלחמניות בריוש  – 300 גר' – 52 ₪
שיגיביגי בעסקית – כולל שתיה ותוספת לבחירה בין צ'יפס בטטה או סלט – 65 ₪
שיגיביגי CRAZY MOON – מוגש מחצות בכל לילה – 39 ₪.
דיגיביגי – 2 המבורגר טלה 150 גר' בלחמניות בריוש ותוספת שערות בצל – 300גר' – 55 ₪
שיגידיגי -ביגי – 2 המבורגר בקר 150 גר' בלחמניות בריוש שערות בצל וחזה אווז, 300גר' – 59 ₪
שיגיוג'י  shigi vegi – המבורגר צמחוני, 2 יחידות, בלחמניות בריוש עם פטריות פורטובלו – 39 ₪
צ'יק סלט – סלט ירוק עם נתחי עוף – מלפפון, אגס, סלרי, צנונית, שומשום וחסה – 37 ₪


שיגי דיגי
רח' הארבעה 10 תל אביב (מול הסינמטק)
טל. 03-5613888 או 03-5613838 
www.shigidigi.co.il
11:00 לפנה"צ עד 3:00 לפנות בוקר






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה