שף חדש ותפריט חורף במסעדת 1868 בירושלים

השף איל ווקנין חזר לירושלים, למטבחה של 1868 ויצר תפריט חורפי שכולו פיוז'ן ירושלמי

איל ווקנין, השף החדש של מסעדת 1868, חזר זה מכבר מכמה שנות מטבח בתל אביב ונכנס למטבחה של מסעדת 1868 בירושלים. בימים אלו, הוא משיק את תפריט החורף החדש.

התפריט החורפי הוא אוסף של טעמים משם ומכאן, הנשען על חומרי גלם מקומיים וממשיך למעשה את שפה קולינארית שפיתחה מסעדת 1868 בנוף הירושלמי.

בין שאר המנות המרכיבות את התפריט ניתן למצוא:

מרק קטיפתי של גזר וקוקוס בניחוח כמהין

בלוטין כבד אווז משובץ בפיסטוק מקורמל וצימוקים עם ציר פירות יער וקסיס

רביולי ירושלמי במילוי ארטישוק ירושלמי ופטריות כמהין לצד אספרגוס מושחם בשמן ריחן

חזה וכבד של אווז על קרם ירקות שורש מזוגג בציר רימונים

נתח משויש של ורד הצלע (אנטריקוט; בלעז) לצד קונפי תפוח אדמה מתוק ברוטב פורת וקברנה

1868 הינה מסעדת עילית המייצגת את המטבח הירושלמי העכשווי, המשלב בין ישן לחדש, שילוב טעמים ותבלינים של אז והיום.
המסעדה שוכנת במבנה האבן הראשון שהוקם בירושלים על ידי יוצאי החומות בשנת 1868 ומכאן שמה.

זקני השכונה מספרים שהגברת בן שמעון, אם המשפחה שהתגוררה במבנה נודעה בבישוליה בירושלים כולה. מטבחה שילב בין טעמי התבשילים של העדות השונות בעיר ותבשילה הוו את תחילתו של המטבח הירושלמי החדש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר