שף סון ממסעדת FRAME הוא הסושי מאסטר של ישראל

סון זכה בתואר במסגרת תחרות הסושי הכשר הראשונה בעולם שהתקיימה בסטואה בגעש. מארגנות התחרות: חברת קיקומן מיפן וראקוטו קסאיי (ישראל)

בתחרות הסושי הכשר הראשונה בעולם, שהתקיימה השבוע בסטואה בגעש, זכה במקום הראשון ובתואר הסושי מאסטר של ישראל: שף SUN (סון) ממסעדת FRAME. סון זכה בטיסה לאמסטרדם באירוח מלא של חברת 'קיקומן'.
למקום השני הגיע שף פינג ממסעדת סושי ווסט, שזכה בסט סכינים יוקרתי לחיתוך דגים ועוד.
למקום השלישי הגיע שף סוריה ממסעדת סושידו.
למקום הרביעי הגיעה מסעדת ג'פניקה, ולמקום החמישי הגיעה מסעדת איזודורה מראשון לציון.
כל אחד מהזוכים קיבל מדלייה מיוחד שהופקה ביפן במיוחד לארוע. בנוסף, כל המשתתפים בתחרות קיבלו תעודת הוקרה על השתתפותם.

בתחרות השתתפו 28 מסעדות אסיאתיות וסושי ברים שהתמודדו על תואר 'הסושי מאסטר של ישראל'. המתמודדים בתחרות נבחנו על פי מקוריות עם זיקה למקור הסושי שף (30 נקודות); פרקטיקה ומקצועיות (30 נקודות); פרזנטציה (40 נקודות); טעם עם דגש מיוחד על טעם האורז ואופן הכנתו (40 נקודות).

את הארוע כיבדו בנוכחותם שגריר יפן בישראל מר יושינורי קאטורי ( Yoshinori Katori), מנהל היצוא העולמי של קיקומן ונצר למשפחת קיקומן – שינזבורו מוגי (Shinzaburo Mogi), וכן סושי מאסטר מיפן – קיושי הימיצו (Kiyoshi Hayamizu), שכיהן כיו"ר חבר השופטים וגם העביר בתום התחרות כיתת אמן להכנת סושי יפני מסורתי.
עוד השתתפו בחבר השופטים: שף ראובן הראל – נשיא איגוד השפים והטבחים בישראל, שף שאול בן אדרת (קימל), שף אבי שטייניץ ורותי רוסו, עיתונאית מעריב. שף דרור שושן – מאי-ראיטו (יועץ קולינרי למסעדות אסיאתיות) שימש כפרשן התחרות לצידה של המנחה הילה אלפרט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר