שקשוקה עגבניות קלאסית

חומרים ל- 6-4 מנות: 6 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות ומסוננות8 שיני שום קצוצות גס או שרופות על אש גלויה4-5 פלפלים ירוקים חריפים, מטוגנים או שרופים על אש גלויה, נקיים מגרעינים וחתוכים גס1/2 כוס שמן זית1 כפית פלפל שחור2 כפות פפריקה מרוקאית או רסק פלפל יבש6-8 ביצים טריות אופן ההכנה:  מפרידים חצי מכמות הביצים לחלמונים וחלבונים. שומרים את החלבונים לשימוש אחר אם רוצים.  מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומזהיבים מעט.מוסיפים את הפפריקה ומערבבים בכדי ש"תיפתח" בשמן החם.מוסיפים את העגבניות, פלפל שחור ומכסים.מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים את הפלפלים החריפים והמלח, מערבבים, וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את הביצים והחלמונים.מפזרים מעט פלפל שחור נוסף ומלח.ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות ומגישים. רסק פלפלים יבשים ושום לשקשוקה חומרים:200 גרם פלפלים אדומים מתוקים יבשים 10 שיני שום1/2 כף כמון טחון1/2 כף זרעי קימל טחונים3 כפות מיץ לימון1 כוס שמן תירס (או זית)10-8 יח' פלפל סודני (לא חובה)אופן ההכנה: שוטפים היטב את הפלפלים (בדרך כלל יש עליהם אבק), מנקים מגרעינים ומגבעולים.  טוחנים במטחנת בשר את הפלפלים היבשים הנקיים, הפלפל הסודני אם משתמשים, ואת השום, ומעבירים לקערת ערבוב.  מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

חומרים ל- 6-4 מנות:
6 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות ומסוננות
8 שיני שום קצוצות גס או שרופות על אש גלויה
4-5 פלפלים ירוקים חריפים, מטוגנים או שרופים על אש גלויה, נקיים מגרעינים וחתוכים גס
1/2 כוס שמן זית
1 כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה מרוקאית או רסק פלפל יבש
6-8 ביצים טריות

אופן ההכנה: 
מפרידים חצי מכמות הביצים לחלמונים וחלבונים. שומרים את החלבונים לשימוש אחר אם רוצים. 
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומזהיבים מעט.
מוסיפים את הפפריקה ומערבבים בכדי ש"תיפתח" בשמן החם.
מוסיפים את העגבניות, פלפל שחור ומכסים.
מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
מוסיפים את הפלפלים החריפים והמלח, מערבבים, וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
מוסיפים את הביצים והחלמונים.
מפזרים מעט פלפל שחור נוסף ומלח.
ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות ומגישים.

רסק פלפלים יבשים ושום לשקשוקה
חומרים:
200 גרם פלפלים אדומים מתוקים יבשים
10 שיני שום
1/2 כף כמון טחון
1/2 כף זרעי קימל טחונים
3 כפות מיץ לימון
1 כוס שמן תירס (או זית)
10-8 יח' פלפל סודני (לא חובה)

אופן ההכנה: 
שוטפים היטב את הפלפלים (בדרך כלל יש עליהם אבק), מנקים מגרעינים ומגבעולים. 
טוחנים במטחנת בשר את הפלפלים היבשים הנקיים, הפלפל הסודני אם משתמשים, ואת השום, ומעבירים לקערת ערבוב. 
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
שומרים בקופסה אטומה במקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר