שקשוקה של תפוחי אדמה, ביצים חצי קשות ובוטרדו

 

חומרים ל- 6-4 מנות:
4-5 תפוחי אדמה
1 כוס בצל לבן קצוץ דק
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
בוטרדו קצוץ לפי הטעם והיכולת
מלח
פלפל שחור גרוס
4-5 ביצים

אופן ההכנה: 
ביצים חצי קשות: מניחים את הביצים בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים אותן 7 דקות בדיוק מזמן הרתיחה.
בינתיים מכינים קערה עם מים וקוביות קרח. כשעברו 7 דקות מיד מעבירים את הביצים למי הקרח כדי שיפסיקו להתבשל. ממתינים מעט וקולפים את הביצים.
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, במי מלח עד שהם רכים אך לא מתפוררים.
קולפים וחתוכים לקוביות גסות. 
מחממים מחבת עם שמן הזית ומוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ,
מערבבים כ-2 דקות עד להזהבה, ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלות, מעט מלח ופלפל.
ממשיכים לבשל כ-2 דקות נוספות.
חוצים בעזרת כפות הידיים את הביצים החצי קשות ל-2 ומוסיפים למחבת.
בוזקים שמן זית ופלפל שחור.
מגרדים בפומפייה (או קוצצים) את הבוטרדו והפטרוזיליה.
מכסים למשך חצי דקה ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה