חומרים ל- 6 סועדים:
2 ק"ג עגבניות חצויות, רצוי מזן תמר
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1-2 פלפל ירוק חריף חתוך גס
6 שיני שום פרוסות
30 סמ"ק שמן זית
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 כפית זרעי כמון
12 ביצים מאיכות עליונה
אופן ההכנה:
למחבת חמה מוסיפים את שמן הזית, זרעי הכמון השום והפלפלים ומשחימים מעט.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד לצמצום מחצית הכמות.
מתבלים במלח וסוכר.
יוצרים גומות ופותחים לתוכן את הביצים,
מבשלים על אש קטנה 3 דקות.
מכסים ל- 3 דקות נוספות.
מומלץ להגיש עם טחינה ירוקה ופיתות עבודת יד.
מקשטים במעט כוסברה טריה קצוצה.
נסו את השקשוקה עם שנדי צונן לצדה – רעיון מקורי ומרווה.