תבשיל בסגנון מרוקאי – שוקיים של עוף עם לבבות ארטישוק וסלרי

עוף טוב מציעה מתכון חגיגי לתבשיל שיקצור מחמאות בארוחות החג, בין השאר הודות לרוטב העשיר והמיוחד. זמן הכנה: 90 דקות

מוסיפים לסיר לבבות ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, גבעולי סלרי, מיץ לימון, גרדת לימון, פלפל חריף וכוסברה קצוצה. צילום אנטולי מיכאלו

מצרכים ל-8 מנות

8 יחידות שוקיים

1/4 כוס שמן

2 בצלים קצוצים גס

מלח ופלפל

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כפית זרעי כוסברה טחונה

1 כפית פפריקה (אפשר חריפה)

1/2 כוס מרק עוף (אפשר להכין מאבקה)

1/2 כוס יין לבן

2 כפות סוכר

1 כף לימון כבוש קצוץ

1 חבילה לבבות ארטישוק קפואות חתוכות לרבעים

1 חבילה ארטישוק ירושלמי (קפוא)

5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות עבות

3 כפות מיץ לימון

גרדה מלימון אחד

1 פלפל חריף

1/2 צרור כוסברה קצוצה

צילום אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

בסיר בינוני מטגנים בצל עד שקיפות.

מוסיפים לסיר את השוקיים והתבלינים.

מטגנים עוד כ-2 דקות.

מוסיפים מרק עוף, יין, סוכר ולימון כבוש.

מביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 30 דקות.

מוסיפים לסיר לבבות ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, גבעולי סלרי, מיץ לימון, גרדת לימון, פלפל חריף וכוסברה קצוצה.

מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ- 45 עד 60 דקות, או עד שהעוף רך ועשוי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה