מצרכים ל-8 מנות
8 יחידות שוקיים
1/4 כוס שמן
2 בצלים קצוצים גס
מלח ופלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית זרעי כוסברה טחונה
1 כפית פפריקה (אפשר חריפה)
1/2 כוס מרק עוף (אפשר להכין מאבקה)
1/2 כוס יין לבן
2 כפות סוכר
1 כף לימון כבוש קצוץ
1 חבילה לבבות ארטישוק קפואות חתוכות לרבעים
1 חבילה ארטישוק ירושלמי (קפוא)
5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות עבות
3 כפות מיץ לימון
גרדה מלימון אחד
1 פלפל חריף
1/2 צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
בסיר בינוני מטגנים בצל עד שקיפות.
מוסיפים לסיר את השוקיים והתבלינים.
מטגנים עוד כ-2 דקות.
מוסיפים מרק עוף, יין, סוכר ולימון כבוש.
מביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 30 דקות.
מוסיפים לסיר לבבות ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, גבעולי סלרי, מיץ לימון, גרדת לימון, פלפל חריף וכוסברה קצוצה.
מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ- 45 עד 60 דקות, או עד שהעוף רך ועשוי.