תבשיל כרעיים ברוטב פטריות ערמונים ובצלצלי שאלוט

עוף טוב מציעה מתכון נהדר לארוחת החג עם תבשיל שיהפוך את שולחן החג שלכם למיוחד וטעים הרבה יותר. זמן ההכנה: 60 דקות

מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים. צילום אנטולי מיכאלו

מצרכים ל-6 מנות

3 כרעיים כמו של עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות)

1/3 כוס שמן קנולה

2 בצלים חצויים פרוסים לטבעות

1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים

מלח, פלפל שחור גרוס

4 חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)

5 פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות

2 חבילות ערמונים בוואקום

4 שיני שום פרוסות

2 כפות ממרח עגבניות מיובשות

4 כפות סילאן

1/2 כוס יין אדום

3 כפות רכז רימונים

להגשה

50 גר' צנוברים קלויים

1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס

צילום אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח.

מטגנים בו את טבעות הבצל במשך כ־5 דקות עד שנעשות שקופות ומתחילות להזהיב.

מוסיפים את בצלצלי השאלוט.

מתבלים במלח ובפלפל.

מטגנים עוד 3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב טיפה

בשוליים.

מוסיפים לסיר פטריות וערמונים.

מטגנים במשך כ־4 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים.

מביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל.

הגשה

מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה