fbpx

תבשיל כרעיים ברוטב פטריות ערמונים ובצלצלי שאלוט

עוף טוב מציעה מתכון נהדר לארוחת החג עם תבשיל שיהפוך את שולחן החג שלכם למיוחד וטעים הרבה יותר. זמן ההכנה: 60 דקות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים ל-6 מנות

3 כרעיים כמו של עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות)

1/3 כוס שמן קנולה

2 בצלים חצויים פרוסים לטבעות

1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים

מלח, פלפל שחור גרוס

4 חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)

5 פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות

2 חבילות ערמונים בוואקום

4 שיני שום פרוסות

2 כפות ממרח עגבניות מיובשות

4 כפות סילאן

1/2 כוס יין אדום

3 כפות רכז רימונים

להגשה

50 גר' צנוברים קלויים

1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס

צילום אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח.

מטגנים בו את טבעות הבצל במשך כ־5 דקות עד שנעשות שקופות ומתחילות להזהיב.

מוסיפים את בצלצלי השאלוט.

מתבלים במלח ובפלפל.

מטגנים עוד 3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב טיפה

בשוליים.

מוסיפים לסיר פטריות וערמונים.

מטגנים במשך כ־4 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים.

מביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל.

הגשה

מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר