אוזני המן במילוי "פלורנטין" (מגוון אגוזים)

ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן. צילום אסף לוי
רשת קפה ביגה מציעה מתכון עשיר לאוזני המן. ב-30 סניפי הרשת ניתן לקנות מגוון טעמים, ביניהם חלווה ופרג

מרכיבים למלית

85 גרם שמנת מתוקה

65 גרם דבש

סוכר לבן – 250 גרם

חמאה – 165 גרם

אגוזי לוז טחונים גס – 40 גרם

שקד טחון – 40 גרם

אגוז מלך טחונים גס – 40 גרם

מלח – 5 גרם

פקאן קלוי טחון גס – 155 גרם

בוטנים טחונים גס – 155 גרם

מרכיבים לבצק

300 גרם חמאה

185 גרם אבקת סוכר

60 גרם אבקת שקדים

500 גרם קמח

4.5 גרם מלח

2 ביצים

אופן ההכנה

שמים את השמנת, סוכר, חמאה והדבש בסיר.

מבשלים עד רתיחה תוך כדי ערבוב  עד קבלת גוון קרמל בהיר, וסוגרים את האש.

מוסיפים את מגוון האגוזים הטחונים גס.

מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור.

לאחר שמתקרר (לפחות 3 שעות), יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר' כל אחד.

הכנת הבצק

להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות.

צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.

להוסיף למיקסר את הביצים תוך כדי בחישה, ולערבב כ- 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

נותנים לבצק לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד.

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.

ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כ- 12 דקות.

לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל.

מחיר מארז של 320 גרם ברשת ביגה: 33 ₪

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר