חומרים להכנת המרנגים (כ-35 אוזני מרנג):
5 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
אופן הכנת המרנגים :
מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים עד להיווצרות קצף עדין.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה.
מקפלים את אבקת הסוכר לתוך הקערה.
בעזרת שק זילוף וצנתר 4 מ"מ מזלפים על מגשי תנור מרופדים בנייר אפייה פבלובות בצורת משולש.
אופים התנור שחומם מראש ל- 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהמרנגים מתייבשים.
חומרים להכנת קרם הלימון:
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/3כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף קליפת לימון מגורדת
1/2 מיכל שמנת מוקצפת
אופן הכנת הקרם:
שמים בקערה חסינת חום את החלמונים והסוכר.
טורפים בעזרת מטרפה כשתי דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון וממשיכים לטרוף.
מכניסים את הקערה לסיר עם מים רותחים.
ממשיכים לטרוף עם המטרפה על האדים כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה.
מצננים מעט.
כשהתערובת מתחילה להיקרש, מערבבים אליה את הקצפת ויוצקים אותה אל המרנג המצונן.
מקררים כשעה.
מקשטים בתות שלם.