לתבשיל עשיר וארומטי מומלץ להתשמש בשמן זית מהזנים ברנע-נבאלי שמנא
חומרים:
1 כוס אורז- רצוי בסמטי
1 בצל קצוץ
8 כפות שמן זית
4 עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות
כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
רבע כוס עלי נענע קצוצים
רבע כוס עלי פטרוזילה קצוצים
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים 6 כפות שמן זית ומטגנים קלות את הבצל, עד שהופך לשקוף.
מוסיפים את האורז, מטגנים כ- 2 דקות ומוסיפים את העגבניות המיובשות, התבלינים ו- 2 כוסות מים רותחים, מערבבים היטב.
מנמיכים את האש ומוסיפים את כל עשבי התיבול.
מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ- 5 דקות.
מרימים את המכסה, מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
שמנא, בית בד בוטיק, מושב חגור 03-9033380