רכיבים
1 כוס קמח פולנטה
2 כוסות חלב
2 כוסות מים
1 כפית מלח
100 גרם פרמזן מגורדת
2 ביצים
לציפוי
קמח מקצועי
פירורי פנקו כמו של מאסטר שף
שמן לטיגון
לרוטב עגבניות ללא בישול
1 קופסת עגבניות חתוכות דק כמו של מאסטר שף
1 רסק עגבניות
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אורגנו או עלי בזיליקום קצוצים דק
אופן ההכנה
בסיר רחב מרתיחים את החלב, המים והמלח.
מוסיפים את קמח הפולנטה ומערבבים.
מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהנוזלים נספגים והפולנטה מתרככת.
מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
מעבירים לתבנית בינונית מרופדת נייר אפייה.
משטחים, מהדקים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
מוציאים את הפולנטה מהתבנית וחותכים לאצבעות – פסים בגודל רצוי.
מחממים שמן במחבת רחבה.
טובלים כל אצבע פולנטה בקמח, בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם.
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
מכינים את הרוטב
מערבבים בקערה את כל המרכיבים לרוטב אחיד.
טועמים ומתקנים את התיבול.
הגשה
מגישים את אצבעות הפולנטה מעל הרוטב.