מלון אינדיגו, השוכן בחלק הצפוני של מתחם הבורסה ברמת גן, הוא מבנה ייחודי באזור של משרדים ובתי אוכל שונים. כך גם מסעדת בלקסטון (
Blackstone Bistro & Lounge) השוכנת בו, שהשף העומד בראש המטבח שלה הוא קובי עבד.
לפי השף, התפריט הוא שילוב בין המטבח הצרפתי לים תיכוני. העובדה שהמסעדה כשרה הופכת אותה לאופציה נוספת עבור קהל השומרים והמקפידים.
הגענו לכאן בעקבות השקת תפריט החורף המיוחד, הנלווה לתפריט הקבוע של המסעדה. יש בו ארבע מנות ראשונות, ארבע עיקריות, שלושה קינוחים וארבעה קוקטיילים.
מנות הפתיחה כוללות שני מרקים וכן פיצה, אחד הטרנדים החדשים בעיר.
במקרה זה מדובר בפיצה טונה עם איולי וואסבי, אך אם אתם מדמיינים את הפיצה עם הטונה מקופסת שימורים מהפיצריה השכונתית, תשכחו מזה. קוביות של טונה אדומה טרייה מונחות על בצק דק וקריספי, שאמנם אינו מיוחד כל כך בטעמיו ,אך מספיק כדי לשמש בסיס. כל זה עם רוטב מעט חריף ומוצלח מאוד והרבה עלים ירוקים (64 שקלים). למרות שבדרך כלל אנו מנסים להפריד בין הסושי לפיצה שלנו, הפעם זה הצליח.
תפריט המנות העיקריות כולל אנטריקוט עצם בלאק אנגוס בתערובת תבלין ארגנטינאי וצ'יפס בריטי (149 שקלים). הבשר היה שומני כצפוי, אך הגיע במידת העשייה שביקשנו, מעלה שלצערנו אינה מובנת עדיין מאליה. הוא היה כל מה שאפשר צפות מאנטריקוט, אם לוקחים בחשבון שמדובר בשחיטה כשרה, כנהוג במחוזותינו. עם זאת, לא היינו יודעים שהתיבול ארגנטינאי אם הדבר לא היה כתוב בתפריט, וכך גם לגבי הצ'יפס הבריטי, ששונה מזה שמוכר מהפיש אנד צ'יפס – גדול, קריספי בחלקו החיצוני ורך מבפנים. הבשר נראה כאילו חתכו אותו ידנית ולא השתמשו בקפוא, ואם זה נכון, אז ברכותינו למטבח.
מנה עיקרית נוספת ומוצלחת מאוד היא הקדאיף טלה, המוגש עם טחינה אל-ארז ועגבניות צלויות (98 שקלים). ברור לנו שיומו של הקדאיף לצאת מהתפריטים במסעדות בארץ מתקרב; נדמה שהרכיב הזה עבר כמעט כל גלגול אפשרי מלבד להיכנס אל תוך הסושי שלנו. כאן לפחות שומרים אותו למקור, עם הרבה בשר טלה טחון ומתובל בעדינות, לא מעט צנוברים, טחינה שאם היא אל-ארז, לעולם לא נדע להבחין בכך, וכאמור, עגבניות.
אם עד כה הדברים עבדו טוב בסך הכל, הבעיה התגלתה בתפריט הקינוחים. זה
לא סוד שמסעדות כשרות נוהגות לרוב להשתמש בתחליפים צמחיים כדי לספק ללקוחות את התאווה לקרם ולקצפת. זה גם לא סוד שמדובר לרוב בקינוחים לא טעימים, ולכן מסעדות כשרות מודרניות נמנעות לרוב מרכיבים אלו, ופונות לרכיבים דוגמת שוקולד וטפיוקה כדי ליצור קינוחים כשרים ומענגים.
לצערנו, כאן עוד לא שמעו על השינוי הזה, ושניים משלושת הקינוחים שומרים על אותם התחליפים השנויים במחלוקת. טריקולור – שכבות שוקולד וביסקוויט; ותותים ברוטב וניל, קרם וניל ושוקולד חם (39 שקלים כל אחד) אמנם נראים טוב אבל הם יותר פרווה מאשר טעימים.
בלקסטון היא מסעדה מהודרת המשדרת יוקרתיות, בתוך מלון בעיצוב דומה, הממציעה אוכל שמנסה לצאת מהשבלונה של האוכל הכשר ,ולרוב עושה זאת. רק הקינוחים, שהם בעינינו הדובדבן של כל ארוחה, נשענים על יותר מדי קצפת מדומה.
Blackstone Bistro & Lounge
רח' אהליאב 5, מתחם הבורסה רמת גן
טל. 03-9300033
א'-ו' – 12:00-1:00
צילום מאיר בולקה, איתי סיקולסקי

תגובות
0