רכיבים
2 שיני שום
2 גבעולי בצל ירוק
100 גרם פטריות
גזר אחד
½ פלפל גמבה אדום
2 גרם ג'ינג'ר טרי
1 כרוב סיני גדול
120 גרם אורז בסמטי מבושל
1 בטטה מגוררת
1 כף דבש
3 כפות רוטב סויה
שמן זית כתית
שומשום קלוי
לרוטב
50 גרם רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות חומץ אורז
1 כפית רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
קוצצים שן שום, בצל ירוק, פלפל גמבה אדום וג'ינג'ר.
מטגנים תוך כדי ערבוב במחבת או בווק על אש גבוהה עם מעט שמן זית.
מבשלים את הירקות עד הזהבה.
מוסיפים את האורז ואת הבטטה המגוררת יחד עם דבש ורוטב סויה.
מטגנים תוך ערבוב כמה דקות ומניחים בצד.
בינתיים מביאים מים לרתיחה.
מבשלים בהם את עלי הכרוב הסיני במשך 5 דקות או עד ריכוך.
מצננים את העלים ומסננים מהמים.
מניחים את העלים המסוננים על משטח העבודה.
ממלאים כל עלה בתערובת הירקות.
מקפלים את הדפנות ומגלגלים עד שהעלה נאטם מכל הכיוונים.
חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והירקות.
מחממים את שמן הזית במחבת על אש גבוהה,.
צולים את הרולים משני הצדדים.
מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים יחד בקערה.
מגישים עם הרולים ומקשטים בשומשום קלוי.
מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה