במועדון יולו (YOLO) אנחנו ממשיכים ומקיימים בשקדנות מפגש אחר מפגש, שותים יינות שונים כדי להכיר ולדבר אודותיהם, ולא מוותרים על המנות המתאימות המלוות את היין בכל ערב יולו.
הגענו למפגש ה- 90, והפעם זכינו בצרור יינות שונים; החל בבקבוק יין לבן קפריסאי צעיר, המשך בבקבוק יער יתיר מכובד, סדרת יינות בורדו צעירים מיקבים שונים משנות ה- 2000, נציג ספרדי, ולסיום חוויה אוסטרלית מצוינת שחתמה את הערב. ערב קוסמופוליטי חובק עולם.
Tsiakkas Kynisteri 2012
יקב משפחתי בכפר מעל לימסול שבקפריסין, הקיים מאז 1988 ומייצר כ- 170 אלף בקבוקים בשנה מזנים שונים. הכרמים בגבהים שבין 1000-1400 מטר.
המארח של הערב, שטייל לאחרונה בקפריסין, החליט לשתף אותנו בחוויית היין המקומי שפגש.
הקיניסטרי הוא זן מקומי. היין הוגש בטעימה עיוורת על מנת שלא נושפע ממוצאו של היין (שהרי היין הקפריסאי לא ממש מהמובילים בעולמנו הקטן) בבואנו להציג את התרשמותנו ממנו.
רשמי טעימה – צבע קש עם גוון לימוני, אף טרופי. יין פירותי, ירקרק עד לתחושת דשא ירוק, מפגין חמיצות, הסיומת מעט עוקצנית ומרירה.
בסך הכל נעים לחך. סביר שעם מנת פירות ים על חוף לימסול הוא מקבל דגשים נוספים.
ציון יולו – 13.4 (87). המחיר 80 ₪
יקב יתיר, יער יתיר 2005
נציג מכובד של יקב יתיר.
רשמי טעימה – צבע אדום כהה יפה, עם נטייה לכיוון הסגול. בפה שילוב יפה של פירות אדומים בצירוף פרי שחור ומתובל, משולב בטעמי לוואי של פירות יבשים. לצד העושר בפרי יש מעט תחושת ירקרקות בחך.
הגוף בינוני ביחס לציפיות שלנו. סיומת ארוכה עם מעט מרירות בקצה. רוב הטועמים התאכזבו מעט ביחס למצופה ממנו.
ציון יולו – 14.2 (88). מחירו 190 ₪
Chateau Pontet Canet, Pauillac 2004
גם במקרה זה אין צורך לפרט לגבי יינות פויאק ויין פונטה קאנה. ההערה היחידה שאני מוצא לנכון להוסיף טרם פירוט רשמי הטעימה, היא ששתיית יין כזה בגיל כה צעיר מהווה קצת התעללות בשותה וביין. אבל מאחר ואנחנו שותים לא רק לשם ההנאה, אלא גם בין היתר מנצלים הטעימה לצורך ההיכרות והיכולת לקבל החלטה על רכישת יינות איכותיים טרם הגעתם לבשלותם המלאה, הן באיכות והן במחיר, אפשר לחיות עם זה.
רשמי טעימה – צבע סגלגל יפהפה. אף עשיר המניב שילוב של פירות אדומים, עור, טחב נעים, פלפל שחור. היין מרגיש בפה באופן טבעי מאוד צעיר ועדיין סגור. גוף מלא ומורכב. הסיומת ארוכה, נעימה ומזמינה. נהדר.
ציון יולו – 16 (92). מחירו 110 אירו
Chateau Lynch Bages, Pauillac 2003 
על השאטו עצמו כבר כתבתי בעבר, ולכן לא אתיש את הקוראים במלל. ההתייחסות הקודמת לנושא הגיל תקפה.
רשמי טעימה – צבע בורדלזי צלול מקסים. אף עשיר ונעים עם ניחוחות קפה. פרי עשיר אדום ושחור, משולב במעט ירקרקות בפה. היין מורכב, נעים, קטיפתי, מינרלי, הגוף מלא. הסיומת ארוכה בלתי נגמרת. אני כבר בציפייה לשתות אותו שוב בעוד מספר שנים.
ציון יולו – 16.8 (94). נתרם ממרתפו של אחד המשתתפים, כך שאיני יכול לציין המחיר.
Chateau Montrose, St Estephe 2002
למרות שהיין נרכש ע"י המארח בביקורו האחרון בצרפת, ועבר את טלטלת הנסיעה לפני יותר משנה, נראה לי שהוא עבר תהליך התאוששות טוב, ואנחנו יכולים רק לברך על שילובו בערב זה ולהודות על המאמץ שהושקע בכך.
ליקב 95 הקטאר כרמים, היושבים על גדת נהר הג'ירונד. לנהר אפקט מאוד ממתן ומאפשר הבשלה טובה ואיכותית של הענבים.
שנת 2002 הייתה לא קלה מבחינת מזג האוויר באזור, ועדיין – בואו נראה מה השנה הזו הפיקה.
רשמי טעימה – צבע אדום כהה וצלול. אף אלגנטי מאד, פרי שחור, עור, מלא דובדבנים ושוקולד. בפה – פרי אדום משולב בחמיצות מופלאה. רמז לאדמה. האיזון בולט באיכותו. סיומת מדהימה, ארוכה, קטיפתית. יין נהדר.
ציון יולו 17 (94). מחירו 115 אירו
Bodegas y Vinedas Alion, Ribera del Duero 2001
סוף סוף קצת יין ספרדי. ואיזה. וגה סיציליה החליטו להקים את היקב ולייצר יין זה בשנות ה- 80 של המאה ה- 20, רכשו כרמים, שתלו חדשים, ובציר ראשון של יין זה המיוצר בקפדנות אובססיבית, שראה אור בשווקים, היה זה של 1991.
בציר 2001, אותו שתינו, הוגדר בשעתו ע"י רוברט פארקר כבציר המרשים ביותר של היקב. 100 אחוז טמפרניו, 300 אלף בקבוק בשנה. פארקר נתן לו ציון 95.
רשמי טעימה – צבעו אדום כהה מעט עכור. אף עשיר ועוצמתי מאד. שילוב של אוכמניות, וניל, תותי בר. אני חשתי ריח המזכיר לי גויאבה תותית, למי שמכיר את הפרי. גוף מלא. בפה יין עשיר, פירותי ובועט. מאוד טאניני. החמיצות נהדרת. מחליק יפה לגרון. סיומת ארוכה וטובה.
ציון יולו – 15.9(92). מחירו 278 ₪
Penfolds Bin 60 A, Coonawara and Barossa Valley 2004 
יין אוסטרלי מרשים ביותר, שהשתלב בערב זה כ"יין מועדון"; דהיינו יין שנרכש מהקופה שאנחנו מחזיקים כדי לרכוש יינות חריגים באיכותם ובמחירם.
רשמי טעימה – צבע אדום עמוק עד סגול מרשים ביותר. אף עשיר מאוד המשלב את הפרי במגוון פירות יבשים ותבלינים, מלווים בריח טחב וניחוח שוקולד. בפה מגוון פירות אך טעם השזיף שולט. הרבה עץ. היין עוצמתי, גוף מלא ואלגנטי,מאוזן להפליא, חלק בגרון. סיומת נהדרת. יין מרשים מאוד.
ציון יולו – 17.7 (95).
מה זה YOLO?
YOLO – you only live once, הוא מועדון חברים חובבי יין אותו הקמנו בשנת 2004. כולנו חובבי יין ותיקים, אשר החלטנו ליהנות יחדיו מהתחביב המשותף.אנו מתכנסים לערב יין ואוכל מדי יום ה' האחרון בחודש בביתו של חבר מועדון ולפי תוכנית שנתית קבועה מראש, בכ- 10 מפגשים שנתיים.
המארח קובע את תוכנית הערב ורוכש היינות. נוהגים לטעום כ– 7-8 יינות שונים בערב, לכתוב ההתרשמות מהיין בטבלאות מוכנות ולתת ציון, על בסיס 20. כל יין נטעם, והחברים מציגים בעל פה כל אחד בתורו את דעתם ואת הציון. ממוצע הציונים נרשם ומתועד.
המטרות אותן קבענו לעצמנו – ליהנות, להכיר יינות שונים מהארץ ומהעולם, ברמותיהם השונות, ללמוד ולהעמיק בתחום היין ולגלות בו גילויים חדשים, וכאמור ליהנות מהערב המשותף. לכן אנו גם נוהגים לעיתים לגוון ע"י שילובו של בעל מקצוע מתחום היין, ובביקורים משותפים ביקבים ובטעימות.
אנו מחווים דעתנו על היינות בפרמטרים המוכרים ובהתייחסות רצינית, אבל אנו מייחסים החשיבות קודם כול לאווירה המיוחדת שיצרנו, ולחווייה הכוללת של שתיית יין בחברותא ובלוויית אוכל מתאים, שגם הוא זוכה לתשומת לב מדי מפגש.

תגובות
0