השבוע שמתי פעמיי ליקב תשבי, כדי לאכול ארוחת בוקר עם חמותי אלה שתחייה. אני אוהב את ארוחות הבוקר המפנקות במקום, ובכל פעם שאני באזור שבין בנימינה, גבעת עדה וזיכרון, אני נכנס למסעדת יקב תשבי בעלת החצר המדהימה עטופת הגפנים, והמטבח ששודרג לאחרונה עם טאבון מקצועי בו נאפות פיצות דקיקות משובחות ולחמים ריחניים.

התחלתי את הבוקר עם ארוחת בוקר של גבינות, ביצים וסלט ירקות חתוך דקיקות. אלה (חמותי) הזמינה צלחת מאזטים של ירקות קלויים וגבינות קשות, והספיקה להגיד לי כאשר הזמנתי בקבוק יין לבן וצונן, משהו כמו "מה, יין לארוחת בוקר? אתה אלכוהוליסט?". לא אלה, אני לא אלכוהוליסט. יש לי כמה שעות להעביר איתך, אז אני חייב לשתות. סתם, סתם, מת עליה.

גולן תשבי, היינן והבעלים של היקב, קולט אותי ככה בזווית העין, ושואל אם ראיתי את המתחם החדש. האמת: לא, לא ראיתי. וההפתעה הייתה עצומה. חדר גדול מעוצב לפרטי פרטים. שתי קומות של יינות יקב תשבי, ובאמצע החדר אי של שוקולד וולרונה מסוגים שונים ובטעמים שונים, עשרות סוגי טראפלים במילויים אגדיים. אי אפשר שלא להתפעל ולהתרגש מהמראה ומהריח שיש באוויר.

ההפתעה הנוספת הייתה, כי במקום מטעימים שישה סוגי שוקולד וולרונה עם שישה סוג יינות יקב תשבי . מה אגיד לכם? איזו רמה מדהימה, איזו החלטה מלטפת חך, ואיזה כייף שיש מקום בו אפשר לחוות משהו שונה ואיכותי. הכוסות בהן מוטעמים היינות הן מסוג אקסטרים של רידל.

בטעימה:
פינו נואר אסטייט 2007 מכרם בגוש עציון
היין הוגש עם טעימת שוקולד ALPACO, בעל  66% קקאו מאקוודור.
יין קליל ופירותי שמוגש עם שוקולד מעט מריר, שמתאים למרירות של היין.

סירה אורגנית אסטייט 2007 משדה אליהו
היין הוגש עם CARAIBE בעל 66% קקאו מהאיים הקריביים.
השוקולד מאזן באופן מיידי את הטעמים התוקפניים של הסירה המאוד חדה של תשבי. עוצמת הקקאו עוטפת את חלל הפה במרירות וחמאתיות, ומעניקה לסירה אפטר טייסט משובח מאוד.

מרלו אסטייט 2007 מכרמי שדה בוקר וכפר יובל
הוגש עם TAINORI בעל 64% קקאו מהרפובליקה הדומיניקנית.
מרלו דרומי בעל חמיצות טובה, ריחות בשלים של פירות מתקתקים וצבע סגול מלא ועמוק. השוקולד היה שחור ונוקשה , לקח לו זמן להיפתח, והיין שהוגש איתו העניק לו את האפשרות לשחרר טעמי תבלין, שהעניקו ליין תוספת טובה ונכונה.

קברנה סוביניון שעל 2007 מכרם שעל
הוגש עם MANJARI בעל 64% קקאו ממדגסקר.
קברנה בעל צבע סגול כמעט אטום, ריחות נפלאים של פירות אדומים צעירים, היין בעל אפטר טייסט מריר, שיחד עם מרירות השוקולד מהווים חוויה מעניינת שמעלה חיוך על הפנים.
לדעתי השילוב המנצח של הטעימה הזו. יופי של יין.

קברנה סוביניון אסטייט 2007 מכרמים בגליל והרי יהודה
הוגש עם GUANAJA בעל 70% קקאו מפפואה גינאה החדשה.
פה מדובר בתחילתו של מזוכיזם נפלא של מרירות שוקולדית קשה, שמפעילה את כל בלוטות הרוק המאמצות את היין להתמודד עם מרירות מדהימה של השוקלד הזה.
היין עובד כל הזמן ומשחרר טעמי פירות עוצמתיים. ריחות מעט מינוריים של פרי מאפשרים לשוקולד להתבטא חזק, והוא משלים את ריח היין בצורה טובה.

ברברה זינפנדל 2006 מכרם בכפר יובל
הוגש עם שוקולד ABINAO , בעל 85% קקאו מאפריקה.
אין שום דבר בעולם שמכין את הפה הכי מיומן לקבל כזו כמות של מרירות 85% של חמאת קקאו משובחת, מרירה, עוצמתית, חלקה ומדהימה.
הפה מתמלא בעפיצות והלם, וזה עוד לפני שטעמנו יין. המוח מנסה להתמודד עם טעם כמעט מלכותי, שיודע לפתוח את כל בלוטות הטעם הכי סמויות שקיימות בפה.
היין שהוגש עם השוקולד האלוהי הזה היה יין מחוזק עם הקוניאק של תשבי. יין מתוק ועוצמתי, חמאתי ומרענן, בעל מתיקות מאוזנת.
 יין קינוח קיצי מאוד שהוגש מעט צונן, ויחד עם פיסת השוקולד האלוהית הזו, היוו סיום משכר ומדהים.

לסיכום: שוקולד ויין יוצרים יחד חוויה מדהימה, שיוצרת הרמוניית טעמים נפלאה בפה. מתיקות מול מרירות, רעננות מול חמאתיות, אפטר טייסטים מנוגדים, שיחד יוצרים דבר חדש ומקנים ליין מימד אחר בטעימה.
הרבה מחשבה הוקדשה לחיבור בין שני הענקים האלה – יין ושוקולד. מציאת האיזון המדויק נועדה על מנת לתת לטועם חוויה מקסימלית והנאה צרופה.
יקב תשבי פותח חזית חדשה, מעניינת ומרגשת, עם חוויה כמעט אלוהית.
אני כבר לא יודע מה יהיה השלב הבא אצל תשבי; אולי שילוב של סקס ויין יוכל להאפיל על החוויה המטורפת של שוקולד ויין.
לרוץ ולחוות. מחיר טעימת היינות והשוקולד 30 ₪.

יקב תשבי – מרכז מבקרים, מסעדה ואירועים
אזור תעשייה צפוני בנימינה – כביש 652 בין בנימינה לזיכרון יעקב
סיורים מודרכים א-ה (בתיאום מראש בלבד) טל. 04-6288195
שעות פתיחה: א-ה 08:00-17:00 ו- 08:00-14:00
טל. משרדי היקב 04-6380434/5