מצרכים
2 פרוסות לחם לבן אחיד פרוס חצויות לאורך
1/2 חבילת נקניק סלמי צרפתי כמו של מעדני יחיעם (אריזת 100 גרם)
1 ביצה בגודל L
מלח ופלפל לפי הטעם
1 גבעול בצל ירוק
ממרח טחינה ביתית למריחה
ירקות לבחירה
מעט שמן זית לטיגון או תרסיס שמן
מקל צ'ופסטיק חצוי או שיפוד קטן ללא קצה חד (לילדים בוגרים ולא לקטנטנים)
אופן ההכנה
להכנת החביתה
טורפים את הביצה בכלי ומוסיפים בצל ירוק קצוץ ותיבול.
חוצים כמה עיגולי נקניק ומוסיפים לביצה הטרופה.
מטגנים את החביתה במחבת חמה.
סופגים את השמן בנייר וחותכים את החביתה ל-4 חלקים.
הרכבת הכריך
על מחצית הפרוסה מורחים חומוס.
מניחים חתיכה מן החביתה וירקות (לא חובה).
שוב שכבת לחם חביתה וכו'.
מסיימים את הכריך עם שכבת לחם.
נועצים במקל עד התחתית.