לזניית שוקולד מושחתת

מקררים היטב. חותכים למלבנים או ריבועים. לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים. צילום רונן מנגן
מותג הפסטה האיטלקי ברילה מציע מתכון לקינוח גורמה חגיגי ומיוחד – לזניית שוקולד. זו המנה שתגנוב את ההצגה בכול ארוחת חג

חומרים לתבנית מלבנית 30X20 ס"מ

200 גרם שוקולד

250 גרם חמאה

3 ביצים מופרדות

½ כוס סוכר

250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%

2 כוסות חלב

4 כפות סוכר

1 חבילת דפי לזניה כמו של ברילה

לציפוי

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה

חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)

אופן ההכנה

ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

מצננים מעט.

מוסיפים חלמונים אחד אחד וטורפים היטב.

מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק.

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.

מביאים לרתיחה חלב וסוכר.

מוסיפים כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה כ-5 דקות (בעדינות תוך הפרדה בין הדפים).

מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה

בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה.

יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת.

יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת 3 שכבות.

מכינים את הציפוי

מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה.

מוסיפים שברי שוקולד ומשהים 2 דקות.

מערבבים לקרם חלק ומבריק.

יוצקים מעל הלזניה.

הגשה

מקררים היטב.

חותכים למלבנים או ריבועים.

לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר