חומרים לשושנים
4 כפות טריאקי כמו של מאסטר שף
בצק שמרים או פילאס
חומרים לתבשיל בקר מפורק
1 ק״ג כתף בקר חתוך גס
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן
2 בצלים סגולים, חצויים ופרוסים
5 שיני שום
3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק (ועוד כף צ׳ילי חריף אם אוהבים) כמו של מאסטר שף
1 פחית מחית עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
1/3 כוס רוטב סויה
4 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
מוציאים את נתחי הבקר מהמקרר 30 דקות לפני תחילת הבישול.
ממליחים ומפלפלים אותם.
מחממים סיר גדול בעל תחתית עבה עם שמן ומטגנים את הבצל 3-4 דקות להזהבה קלה.
מוסיפים את נתחי הכתף וסוגרים אותם 10 דקות עד השחמה.
מתבלים את נתחי הבשר בשום, רוטב צ׳ילי, סויה, עגבניות, רסק עגבניות, סוכר ומים לכיסוי.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 150 עד 180 דקות בסיר לבישול איטי, או שעה בסיר לחץ.
ניתן גם להכניס לתנור בחום של 140 מעלות ל- 180 דקות
אחרי 120 דקות מוודאים שלא חסרים נוזלים כדי שהנתחים לא יתייבשו. מערבבים את הנתחים בנוזל.
כשהבשר רך מאוד מכבים את האש.
מצננים ואז מפרקים לרצועות דקות בעזרת מזלג בתוך הרוטב שנשאר מהבישול.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
פורסים יריעה של בצק עלים על משטח מקומח.
מורחים בטריאקי ומפזרים 1/2 כמות מהבשר המפורק לרוחב יריעת הבצק. מגלגלים לרולדה.
פורסים לשושנים ומניחים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה.
במידה ועובדים עם בצק שמרים מתפיחים 30 דקות לפני שממשיכים לאפייה.
אופים 35 דקות או עד שהשושנים אפויות היטב.