חומרים ל-6 מנות
500 גרם בצק עלים מרודד ומופשר
2 כדורי מוצרלה פרוסים
10 עלי בזיליקום
ביצה טרופה להברשה
לרוטב עגבניות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 קופסה עגבניות חתוכות דק כמו של מאסטר שף
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מבשלים את חומרי הרוטב 10 דקות ליצירת רוטב במרקם סמיך.
פורסים את הבצק על משטח עבודה.
מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין).
מורחים את המרכז ב-3 כפות רוטב עגבניות.
מניחים את חומרי המלית בשליש המרכזי: מוצרלה, עגבנייה, בזיליקום, וכך הלאה.
חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית.
מניחים את הרצועות, לסירוגין זו מעל זו, על המלית.
מניחים את הצמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומקררים חצי שעה במקרר או 10 דקות בהקפאה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מברישים את הצמה בביצה.
אופים 30 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום.