צמת קפרזה

מברישים את הצמה בביצה ואופים 30 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום. צילום אפיק גבאי
מותג מאסטר שף מציע מתכון למנה יפה, טעימה ורומנטית עם מאפה בצק עלים המשלב עם רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, עגבניות ובזיליקום

חומרים ל-6 מנות

500 גרם בצק עלים מרודד ומופשר

2 כדורי מוצרלה פרוסים

10 עלי בזיליקום

ביצה טרופה להברשה

לרוטב עגבניות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 קופסה עגבניות חתוכות דק כמו של מאסטר שף

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור

צילום אפיק גבאי
צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה

מבשלים את חומרי הרוטב 10 דקות ליצירת רוטב במרקם סמיך.

פורסים את הבצק על משטח עבודה.

מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין).

מורחים את המרכז ב-3 כפות רוטב עגבניות.

מניחים את חומרי המלית בשליש המרכזי: מוצרלה, עגבנייה, בזיליקום, וכך הלאה.

חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית.

מניחים את הרצועות, לסירוגין זו מעל זו, על המלית.

מניחים את הצמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומקררים חצי שעה במקרר או 10 דקות בהקפאה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מברישים את הצמה בביצה.

אופים 30 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר