חומרים ל-6 מנות
1 כרובית גדולה
למלית
½ קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
2 שיני שום קצוצות
½-1 פלפל צ׳ילי קצוץ
1 כף רסק עגבניות
½ כוס עגבניות חתוכות דק כמו של מאסטר שף
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
לציפוי
1 ביצה טרופה
½ כוס פירורי לחם מאסטר שף
לרוטב
2 כפות שמן זית
2 קופסאות עגבניות חתוכות דק
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל
מעט סוכר
2 גבעולי בזיליקום
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את חומרי המלית ושומרים במקרר.
חותכים את הגזע של הכרובית כדי לפנות מקום למילוי – מקפידים להשאיר את הפרחים מחוברים.
מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח ומבשלים את הכרובית 10 דקות.
מייבשים היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מניחים את הכרובית הפוכה וממלאים את החלל הפנימי בתערובת הבשר.
הופכים חזרה כך שהכיפה תהיה למעלה.
מברישים בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם..
אופים 30 דקות או עד שהבשר עשוי.
בינתיים מכינים רוטב עגבניות
מחממים סיר קטן עם שמן זית.
מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים 10 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול.
הגשה
מעבירים לצלחת הגשה,
מניחים את הכרובית החמה על רוטב העגבניות ומגישים.