מאפינס תפוגזר ופירות יבשים

ממלאים ¾ כלי חד פעמי למאפין או תבניות שקעים משומנות. אופים כ-25 דקות. צילום הדס ניצן
יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים פרימור מציעה מתכון קל להכנה של מאפינס תפוזים וגזר עם פירות יבשים

מצרכים ל-15 יחידות

4 ביצים (L)
280 גרם סוכר חום
220 גרם שמן
150 מ"ל מיץ תפוזים וגזר כמו של פרימור
250 גרם קמח
1 כפית קינמון טחון
1 כף אבקת אפיה
3 גזרים מגורדים דק
50 גרם צימוקים קטנים מושרים במיץ תפוזים וגזר
50 גרם תפוחים מיובשים קצוצים ומושרים במיץ תפוזים וגזר
לקישוט "אייסינג" – קרם מ-2-3 כפות אבקת סוכר, 1 כף מים וחופן פיסטוקים קצוצים

 אופן ההכנה

במיקסר עם וו מקצף טורפים את הביצים והסוכר עד קבלת בלילה תפוחה ובהירה.

מוסיפים את מיץ התפוזים וגזר בזרזוף תוך הקצפה מהירה.

מוסיפים את השמן בזרזוף תוך הקצפה מהירה.

בקערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה וקינמון.

מוציאים את קערת המיקסר ומנפים פנימה שליש מהיבשים.

מקציפים עד איחוד.

מנפים פנימה עוד שליש, מקפלים וחוזר חלילה.

לאחר קבלת מסה אחידה מוסיפים את הגזר המגורד. מסננים את הפירות היבשים ומוסיפים למסה.

מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו).

ממלאים ¾ כלי חד פעמי למאפין או תבניות שקעים משומנות.

אופים כ-25 דקות. ניתן לבדוק אם המרכז יבש בעזרת קיסם.

מצננים ומורחים את האייסינג

בקערית קטנה שמים 2-3 כפות גדושות של אבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה 1 כף מים.

מערבבים ליצירת עיסה אחידה.

מורחים על העוגה עם כפית.

מפזרים מעל שקדים או פיסטוקים קצוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר