חומרים
לקלתיות
1 בצק פריך מתוק מוכן
שמן זית
שעועיות עבור אפייה עיוורת
לשכבת הלימון
3 ביצים
180 מ"ל מיץ לימון
200 גרם סוכר
גרידת לימון
100 גרם חמאה מומסת
למרנג
105 גרם סוכר
40 מ"ל מים
2 חלבוני ביצה
לימון
מלח
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
קלתיות
מברישים בשמן זית תבניות טארטים אישיות.
קורצים עיגולים מהבצק המוכן – מעט גדולים יותר מקוטר התבניות ומניחים עליהן.
מצמידים לדפנות ומסירים את השוליים העודפים.
מכסים את תחתיות הבצק שבתבניות בנייר אפייה.
מניחים מעל הנייר קטניות כדי שימנעו מהבצק להתרומם באפייה העיוורת.
אופים ב-200 מעלות במשך 15 דקות.
מוציאים את הנייר והקטניות ומצננים.
לשכבת הלימון
בקערה גדולה טורפים את הביצים.
מוסיפים את שאר הרכיבים וטורפים שוב.
אופים את הבלילה בתנור אדים ב-80 מעלות למשך 15 דקות.
בהמשך מערבבים את הבלילה ואופים אותה שוב במשך 10 דקות נוספות.
חוזרים על התהליך פעם נוספת ואופים את הבלילה עוד 10 דקות.
מערבבים שוב ויוצקים לתוך הקלתיות.
מניחים את הקלתיות הממולאות במקרר להתמצקות.
הכנת המרנג
מחממים את המים בסיר עם ¾ מכמות הסוכר הכוללת.
ממתינים שתערובת הסירופ תגיע ל-120 מעלות או עד שיעברו 10 דקות.
בקערה גדולה טורפים את החלבונים עם קורט מלח ומיץ לימון.
כשהחלבונים מוקצפים ונוצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר שנותר (¼) .
ממשיכים להקציף עד קבלת קצף לבן יציב.
מוסיפים באיטיות את הסירופ עד שילובו האחיד בקצף.
ממתינים עד שהתערובת תתקרר לגמרי.
השלמת המנה
מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה משוננת.
מזלפים מעל שכבת הלימון.
חורכים קלות את המרנג באמצעות ברנר להשחמה (במידה ויש) ומגישים.
מתכונים נוספים באתר מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch