מצרכים ל-6 עד 8 מנות
4 כפות שמן זית כמו של מיה תעשיות מזון
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
5 עגבניות בינוניות פרוסות
1 כף רסק עגבניות
½ כפית מלח (לפי הטעם)
¼ כפית פפריקה חריפה
קורט פפריקה מתוקה
¼ כפית פלפל לבן טחון
בין 6 ל-7 כוסות מים
1 כוס עדשים אדומות כמו של מיה תעשיות מזון
1/2 עד 3/4 כוס אורז פרסי
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר רחב וגדול.
מוסיפים את הבצל החתוך ומטגנים אותו עד גוון חום זהבהב. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, המלח והתבלינים.
מבשלים כ-5 דקות.
לאחר הבישול ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר.
מכסים ומביאים לרתיחה.
מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים.
מכסים ומבשלים במשך 25-20 דקות עד שהאורז רך ותפוח.