נשיקות כרובית לחג הפסח – ללא גלוטן ודלות פחמימות

להבריש בעדינות את הנשיקות עם חמאה מומסת. להכניס לתנור ל-12-15 דקות נוספות. לפזר מעל כוסברה או עירית לקישוט ולהגיש חם. צילום עדי גבירצמן
מתכון של עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות וללא גלוטן מ'התפריט'. 1.2 גרם פחמימה ליחידה

מצרכים

350 גרם כרובית מפורקת לפרחים (בערך 1/2 כרובית בינונית)

2 שיני שום שלמות

1.5 כוסות מים

50 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

150 גרם גבינת צ'דר מגורדת

2 חלמוני ביצה

1/4 כוס + 2 כפות קמח קוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף חמאה מומסת

1 כף כוסברה או עירית קצוצה לקישוט

צילום עדי גבירצמן

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-170 מעלות.

במחבת מעט עמוקה לשים כרובית, שיני שום ומים.

להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש בינונית כ-15 דקות עד לריכוך הכרובית (ניתנת למעיכה בקלות עם מזלג).

להוציא את הכרובית ואת השום מהמחבת ולהעביר למעבד מזון. ל

הוסיף למעבד המזון את גבינת השמנת, צ'דר, חלמונים, קמח קוקוס (1/4 כוס) ותבלינים.

לערבב במשך כמה שניות לקבלת תערובת אחידה.

(במידה ונראה שתערובת נוזלית מדי, להוסיף  עוד 2 כפות קמח קוקוס).

להעביר את התערובת המוכנה לשקית זילוף עם צנתר.

להכניס מקרר לייצוב למשך 30 דקות לפחות.

אחרי 30 דקות במקרר לזלף את התערובת בצורה של נשיקות מעל תבנית עם נייר אפייה (או משטח סיליקון).

להכניס לתנור לאפייה למשך 10 דקות.

להוציא את התבנית מהתנור.

להבריש בעדינות את הנשיקות עם חמאה מומסת.

להכניס לתנור ל-12-15 דקות נוספות.

לפזר מעל כוסברה או עירית לקישוט ולהגיש חם.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר