סופגניות אורז – וריאציה לסופגניות הודיות קלאסיות

טובלים את הכופתאות המטוגנות בסירופ המסטיק. בוזקים בפיסטוקים טחונים ומגישים
"האורז האירופאי" מציע מתכון לקינוח המהווה וריאציה של סופגניות הודיות קלאסיות בו אורז ג'פוניקה הוא הבסיס. זהו זן של גרגר קצר-בינוני הנחשב לאורז האירופי המסורתי

רכיבים לסופגניה

 100 גרם אורז ג'פוניקה

100 גרם אבקת חלב

70 גרם אבקת סוכר

30 גרם פיסטוקים

1/2 כפית קינמון

30 גרם קמח אורז

1 ביצה

10 גרם אבקת אפייה

רכיבים לסירופ

600 מ"ל מים

750 גרם סוכר

20 מ"ל סירופ מסטיק כיוס (צמח מרפא עתיק המופק משרף מיוחד של עצי אלה)

אופן ההכנה

מניחים סיר על אש בינונית עד גבוהה ומבשלים את האורז היטב במים.

כשמוכן מסירים מהאש ומועכים אותו.

מוסיפים את הסוכר, אבקת חלב, אבקת אפייה, קמח אורז, ביצה, פיסטוקים וקינמון.

יוצרים כדורים קטנים.

יוצקים שמן על מחבת לוהטת.

מוסיפים את כופתאות האורז.

מטגנים 5-7 דקות מכל צד עד הזהבה.

טובלים את הכופתאות המטוגנות בסירופ המסטיק.

בוזקים בפיסטוקים טחונים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר